16-0 omjer

Hrgović nokautirao Australca

Stišće McKean, pogađa dobar aperkat, no Filip kontrira. Na kraju je u 12. rundi nakon jedne dobre serije sudac u ringu prekinuo borbu. Hrgović je upisao 16. pobjedu i potvrdio titulu obveznog IBF-ovog izazivača za svjetski pojas...
Sport / Ostali sportovi | 13. 08. 2023. u 01:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savršeni niz Filipa Hrgovića i dalje traje. Nakon subote i nastupa u Londonu, sada je na čistih 16-0. U prvoj borbi nakon što je teško savladao Kineza Zhanga, Hrgović je sredio Australca Demseya McKeaa, također do ovog meča neporaženog boksača.

Prema prognozama se očekivalo kako će Australac probati nešto "prljavijom" borbu tražiti svoju priliku i to se dogodilo. Od početka je Hrgović bio taj koji traži borbu, koji napada, dok Demsey uglavnom spas pronalazi u klinču. Uspio je Australac provući koji udarac u prve dvije, tri runde, ali je onda počeo i Hrgović pogađati.

U trećoj rundi je prošao Filipov desni kroše, kasnije je u petoj rundi počeo forsirati direkte. Nekoliko ih je provukao i Demsey, posebno u sedmoj rundi. Čak je izgledalo kako Hrgović upada u malu krizu gledajući samo tu sedmu rundu. Dobrim desnim direktom je Filip jako dobro pogodio Australca, ovaj je odgovorio desnim krošeom.

U finišu meča, prvo u 11. rundi, Hrgović prvi ide desnim krošeom, Demsey je pokleknuo, međutim ostaje na nogama. Kako se borba bliži kraju postaje jasnije da će Hrgović slaviti na poene, Australac mora riskirati.

Stišće McKean, pogađa dobar aperkat, no Filip kontrira. Na kraju je u 12. rundi nakon jedne dobre serije sudac u ringu prekinuo borbu. Hrgović je upisao 16. pobjedu i potvrdio titulu obveznog IBF-ovog izazivača za svjetski pojas, koji trenutačno drži Ukrajinac Oleksandr Usik.

Kopirati
Drag cursor here to close