IBF

Potvrđeno! Hrgović će boksati za svjetsku titulu

To znači da bi uskoro trebao u ring s pobjednikom meča između aktualnog prvaka Oleksandra Usika (36, 20-0) i Daniela Duboisa (25, 19-1).
Sport / Ostali sportovi | 16. 08. 2023. u 17:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović (31, 16-0) će se u svom sljedećem meču boriti za titulu. Nakon što je nedavno na spektaklu u Londonu pobijedio dosad neporaženog Australca Demseyja McKeana (32, 22-1) tehničkim nokautom u 12. rundi, Hrgović je postao obavezni izazivač za pojas prema IBF-u, prenosi Index.hr.

To znači da bi uskoro trebao u ring s pobjednikom meča između aktualnog prvaka Oleksandra Usika (36, 20-0) i Daniela Duboisa (25, 19-1). Te navode je prije meča s McKeanom iznio Eddie Hearn, najmoćniji boksački promotor na svijetu, a sada je dao izjavu u kojoj tvrdi da je IBF to i potvrdio.

"IBF je potvrdio da će odmah nakon borbe Usika i Duboisa pozvati Hrgovića da bude izazivač. Tako da će njegova iduća borba biti protiv pobjednika tog meča", rekao je Hearn za Boxing Scene i tako potvrdio da će Hrvatska prvi put nakon Željka Mavrovića imati boksački meč za svjetsku titulu u teškoj kategoriji.

Podsjetimo, Hrgović je pobjedom nad McKeanom ubilježio i značajan napredak na BoxRecovoj ljestvici teškaša te je skočio s 14. na deveto mjesto, izjednačivši tako svoj najbolji renking karijere.

Hrgović je na toj poziciji već bio nakon što je Zhilei Zhang u travnju pobijedio Joea Joycea, čime je Hrgovićeva pobjeda nad Kinezom dobila puno više na vrijednosti. Ipak, vrlo brzo pao je do 15. mjesta, a uoči meča s McKeanom bio je na već spomenutom 14. mjestu.

Top 10 teškaša svijeta (BoxRec):

  1. Tyson Fury
  2. Oleksandr Usik
  3. Anthony Joshua
  4. Andy Ruiz
  5. Dillian Whyte
  6. Daniel Dubois
  7. Deontay Wilder
  8. Luis Ortiz
  9. Filip Hrgović
  10. Zhilei Zhang.
Kopirati
Drag cursor here to close