Spojila naslov svjetske prvakinje i olimpijske pobjednice

Corinne Suter osvojila je olimpijsko zlato u spustu

Švicarska skijašica Corinne Suter osvojila je olimpijsko zlato u spustu s vremenom pobjedice 1:31.87 i tako postala tek druga koja je spojila svjetske i olimpijske titule nakon Amerikanke Lindsey Vonn (2009/2010), a zahvaljujući Beatu Feuzu i Suter,
Sport / Ostali sportovi | 15. 02. 2022. u 09:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bila je svjetska juniorska prvakinja u spustu, prije dvije godine se okitil naslov svjetske prvakinje u seniorskoj konkurenciji i sada je opet u razmaku od dvije godine uzela i zlato u spustu na Olimpijskim igrama.

Švicarska skijašica Corinne Suter osvojila je olimpijsko zlato u spustu s vremenom pobjedice 1:31.87 i tako postala tek druga koja je spojila svjetske i olimpijske titule nakon Amerikanke Lindsey Vonn (2009/2010), a zahvaljujući Beatu Feuzu i Suter, obje su zlatne medalje u spustu na ovim Igrama 2022. otišle u Švicarsku.

Za vidno razočaranu braniteljicu naslova Sofia Goggiu (29), koja je bila u vodstvu do posljednjeg dijela, teret teške ozljede koljena u padu tri tjedna prije početka Igara, bio je prevelik. Talijanka se nije natjecala od 23. siječnja, a također je preskočila super-G u Kini kako bi se koncentrirala na spust, vozeći s pokidanim križnim ligamentom. Međutim, ne može se reći da je dan bio loš za skijašice iz Italije.

Nadia Delgado se probila na treće mjesto s 57 stotinki. Među prvih pet na kraju smo imali čak tri skijašice iz Italije, jer je Elena Curtoni bila peta. Amerikanka Mikaela Shiffrin, koja nije uspjela završiti utrke u slalomu i veleslalomu, bila je 18. jer je željela upoznati stazu uoči kombinacije u četvrtak.

Utrka je bila odgođena za pola sata zbog vjetra u Nacionalnom alpskom centru Yanqing, a kasnije prekinuta na duže vrijeme nakon teškog pada Francuskinja Camille Cerutti na olimpijskoj stazi "The Rock". Jedna od pet skijašica koje nisu završile današnji spust je Elvedina Muzaferija.

Kopirati
Drag cursor here to close