Skijašice vozile Superveleslalom

Lara Gut - Behrami napokon ima i zlato

Ovdje u Pekingu je prvo doskijala do bronce u veleslalomu, prije toga je imala medalju istog sjaja iz Sočija. I evo je danas, napokon je uspjela. Lara Gut-Behrami svojoj je impresivnoj sportskoj biografiji u petak, dodala i zlato s Olimpijade.
Sport / Ostali sportovi | 11. 02. 2022. u 08:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

12. prosinca prošle godine, Lara Gut-Behrami, 30-godišnja švicarska skijašica, teško je pala tijekom nedjeljnog superveleslaloma, utrke Svjetskog kupa u St. Moritzu. Gut-Behrami je izletjela sa staze te je pri velikoj brzini probila dvostruku zaštitnu mrežu. Pad je izgledao prilično teško, a Švicarki se desetak minuta ukazivala pomoć.

Dan ranije je na istoj stazi slavili, dok je drugu pobjedu ove sezone ukupno 34 u karijeri ostvarila u Altenmarktu 15-tog prošlog mjeseca.

Ovdje u Pekingu je prvo doskijala do bronce u veleslalomu, prije toga je imala medalju istog sjaja iz Sočija. I evo je danas, napokon je uspjela. Lara Gut-Behrami svojoj je impresivnoj sportskoj biografiji u petak, na stazi "Stijena" u Yanqingu, konačno dodala i naslov olimpijske pobjednice slavljem u superveleslalomu, disciplini u kojoj je i aktualna svjetska prvakinja. Broj 7, kojeg Kinezi smatraju vrlo sretnim, donio je neopisivu sreću 30-godišnjoj Švicarki koja je s njim na prsima projurila gornjim dijelom staze, a potom bila dovoljno brza i u donjem dijelu da postavi nedostižno vrijeme (1:13.51 minuta) za sve ostale konkurentice.

Najbliža Lari bila je 29-godišnja Austrijanka Mirjam Puchner koja je za pobjednicom zaostala 22 stotinke zahvaljujući odličnoj vožnji u donjem dijelu staze, u kojem je bila najbrža. Austrijanka je u svojoj karijeri do sada ostvarila dvije pobjede u Svjetskog kupu, posljednju prije tri godine i njeno drugo mjesto se u ovom trenutku može smatrati malim iznenađenje. Svestrana Michelle Gisin, olimpijska pobjednica u alpskoj kombinaciji iz Pjongčanga 2018., došla je do svog drugog olimpijskog odličja, a broncu je osvojila zaostavši za sunarodnjakinjom Gut-Behrami za 30 stotinki.

Samo tri stotinke sporija bila je Austrijanka Tamara Tippler koja je završila na nezahvalnom četvrtom mjestu, dok je sentzacionalna pobjednica iz Pjongčanga, Čehinja Ester Ledecka osvojila peto mjesto, a od novog postolja dijelilo ju je 13 stotinki.

Svoj prvi nastup na Olimpijadi upisala je Elvedina Muzaferija koja je zauzela 25. mjesto sa istim startnim brojem. Njen zaostatak je na kraju bio manji od tri sekunde (+2.28).

Kopirati
Drag cursor here to close