Edukacija, pripreme i izvođenje raznih judo tehnika

Članovi JK Neretva na kata seminaru u Rijeci

Seminar su vodili međunarodni eksperti i instruktori juda iz Mađarske, Italije, Austrije, Slovenije, Hrvatske i Japana, na čelu sa g. Slavišom Bradićem, g. Davorom Marinićem i specijalnim gostom sa Kodokan instituta g. Shunsuke Mukai iz Japana.
Sport / Ostali sportovi | 08. 05. 2023. u 15:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda članovi JK Neretva učestvovali su na međunarodnom kata seminaru koji se održavalo u sportskoj dvorani Mladost u Rijeci. Na programu judo seminara za kate uključena je edukacija, pripreme i izvođenje raznih judo tehnika i priprema za predstojeća natjacenja. Kao i u svim istočnjačkim vještinama tako i u judo postoje kate. U Kodokan judu ima sedam kata, iako postoje još nekoliko koje se prakticiraju. Ono što je u katama u judu drugačije od ostalih borilačkih vještina je to što se kate rade s partnerom. Katu još nazivaju i "Spirit of judo".

Seminar su vodili međunarodni eksperti i instruktori juda iz Mađarske, Italije, Austrije, Slovenije, Hrvatske i Japana, na čelu sa g. Slavišom Bradićem, g. Davorom Marinićem i specijalnim gostom sa Kodokan instituta g. Shunsuke Mukai iz Japana. Učešće na seminaru uzeli su i članovi JK Neretva, trener Ćeško i dva para natjecatelja Jozeljić-Previšić i Ajvaz-Jurić.

Kate koje će se uvježbavati su:
✅ Nage-no-kata
✅ Katame-no-kata
✅ Kime-no-kata
✅ Ju-no-kata
✅ Kodokan-goshin-jutsu

Zemlje učesnice na ovogodišnjem seminaru bile su Italija, Slovenija, Mađarska, Hrvatska i BiH.

Podsjetimo da su članovi JK Neretve bili prvi natjecatelji BiH koji su donijeli europske medalje u judo katama i ENBU judu. Prošle godine u Mostar i BiH stigla su prva i povijesna odličja u ovoj disciplini i to zlatnog, srebrenig i bronvanog sjaja. Članovi mostarske Neretve trenutno se pripremaju za ovogodišnje europsko kata prvenstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close