Tri bronce

JK Neretva treća najbolja ekipa juniora na prvenstvu BiH

Prvenstvu je nastupilo preko 70 judo klubova iz cijele BiH, a u velikoj konkurenciji mostarski galebovi su se izborili za pehar najbolje treće ekipe juniora BiH i to sa samo tri natjecatelja.
Sport / Ostali sportovi | 11. 04. 2022. u 08:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:PR / JK Neretva treća najbolja ekipa juniora na prvenstvu BiH

Judo klub “Neretva” iz Mostara ovog je vikenda nastupio na državnom prvenstvu te iznjedrio prvaka države i osvojio zlato i 3 brončana odličja.

U subotu je održano prvenstvo BiH u judu za uzrast juniora i starije djece. Prvenstvo je organizirao JS HB, BiH u sportskoj dvorani u Vitezu. Na prvenstvu je nastupilo preko 70 judo klubova iz cijele BiH, a u velikoj konkurenciji mostarski galebovi su se izborili za pehar najbolje treće ekipe juniora BiH i to sa samo tri natjecatelja.

Domagoj Jozeljić u kategoriji do 100 kg u uzrastu juniora je briljirao u svome uzrastu (iako je prva godina juniora) te sve borbe dobio na sjajne tehnike. Svojim sjajnim pobjedama, podrškom svojih klupskih kolega i trenera okitio se titulom državnog prvaka BiH. Ovim sjajnim uspjehom, plasirao se na Balkansko, Europsko i Svjetsko prvenstvo za uzrast juniora. Nakon velike pauze od turnira zbog ozljede koljena i postavljanja krivih dijagnoza Jozeljić se vratio na velika vrata i pokazao gdje mu je mjesto u ovom sportu.

Pored Jozeljića, klub su predstavljali još dva juniora i jedna juniorka. Josip Previšić u kategoriji do 90 kg i Adnan Demirović u kategoriji do 100 kg, odradili su sjajne borbe i sa samo jednom izgubljenom borbom nisu uspjeli ući u finalni blok iako su bili nadomak osvajanja još sjajnijeg odličja. Pored muških predstavnika, klub je predstavljala i jedina juniorka, Helena Čule u kategoriji do 78 kg, a koja je također osvojila brončano odličje.

Napominjemo kako je mostarska Neretva proglašena za treću najuspješniju ekipu juniora na prvenstvu BiH sa samo tri natjecatelja u muškoj konkurenciji.

Za uzrast starije djece ispred Neretve nastupili su još Đulijano Osmanović u kategoriji dječaka do 50 kg koji je osvojio sedmo mjesto sa jednom pobjedom i dva poraza, te djevojčica Elvira Seferović u kategoriji do 52 kg koja je također osvojila sedmo mjesto.

Kopirati
Drag cursor here to close