Deklaracije, potvrde, sve je zamršeno...

Čeka se i dalje ministar Alex Hawke

Prilikom ispunjavanja obrasca za ulazak u zemlju Đoković je naveo da nije putovao 14 dana prethodno svom dolasku u Australiju 6. siječnja, a u tom je periodu zapravo išao u Španjolsku, gdje je trenirao.
Sport / Ostali sportovi | 11. 01. 2022. u 13:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovogodišnji Australian Open ima svoju najavu kakvu vjerojatno u svojoj povijesti nikada nije imao i pitanje je kada će je imati. Priča o Novaku Đokoviću i turniru traje od trenutka kada su organizatori objavili informaciju kako samo cijepljeni tenisači mogu nastupiti.

Kasnije će pojaviti i priča određenom broju igrača koji će biti izuzeti iz ovog pravila, nakon čega će se sve vrlo zakomplicirati do kraja. Novak je doputovao u Australiju, pa nije mogao ući, završio je na sudu, izborio se za ostanak, barem za sada. Postavljen je za prvog nositelja, redovno trenira na terenu, iako je njegov posljednji trening bio zatvoren. Đoković se priprema za nastup na prvom Grand Slam turniru koliko se može reći normalno, ali još uvijek nije miran, jer se čeka odluka ministra za imigracijske poslove Alexa Hawkea o vizi.

Međutim, kako dani prolaze tako situacija postaje sve zamršenija. Sada su australski mediji krenuli u priču oko toga da li je Novak govorio istinu, odnosno što je pisano prilikom ispunjavanja obrasca za ulazak u zemlju.

Sada su australski mediji krenuli u priču oko toga da li je Novak govorio istinu, odnosno što je upisano prilikom ispunjavanja obrasca za ulazak u zemlju. Tamo je Đoković naveo da nije putovao 14 dana prethodno svom dolasku u Australiju 6. siječnja, a u tom je periodu zapravo putovao iz Beograda u Španjolsku. Svejedno, u njegovom je formularu označen odgovor - ne.  I upravo se nekako tu u Španjolskoj provukla informacija da će on putovati u Australiju.

Ono što australski mediji naglašavaju je da su svi koji ispunjavaju obrazac upozoreni kako davanje lažnih informacija može biti kažnjivo maksimalnom kaznom od 12 mjeseci zatvora.

I to nije sve, jer se već tijekom jučerašnjeg dana pojavila informacija kako je Đoković u trenutku kada je drugi put bio pozitivan na korona virus u Beogradu viđen na javnim mjestima, čak je odrađivao snimanje za francuski L'Equipe. Naravno u tom trenutku nitko nije spominjao informaciju kako je Novak pozitivan, kako je obavio testiranja, već smo to saznali tek kada situacija zakomplicirala u Australiji.

Novinar za kojeg će mnogi reći kako nije sklon Novaku Đokoviću, Ben Rothenberg je nastavio pratiti cijeli slučaj pa je napisao na Twitteru sljedeće:

"Ljudi, ovo postaje sve sumnjivije. Đoković je objavio pozitivan test na Covid od 16. prosinca koji ima QR kod na sebi. Kada skeniraš kod vodi te na web-stranicu koja pokazuje da je test negativan, a ne pozitivan. Kasnije sam probao to isto uraditi i onda mi je pokazao suprotno: pozitivno. Tko mulja s ovom stranicom?. Ljudi cijelo vrijeme dobivaju različite rezultate, malo negativan, malo pozitivan. A skeniraju isti QR kod. Ne zna što da više mislim, bizarno", napisao je na kraju na tu temu Ben Rothenberg. Jesu li ovo razlozi zbog kojih Australci još uvijek nisu stavili točku na ovaj slučaj - skandal, vidjet ćemo uskoro. Trebali bi što prije, jer Australian Open počinje za pet dana.

Kopirati
Drag cursor here to close