Na tankom ledu

Đoković odradio i drugi trening iako ne zna hoće li nastupiti

Novak Đoković potpuno se posvetio teniskim obvezama u Melbourneu.
Sport / Ostali sportovi | 11. 01. 2022. u 08:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković potpuno se posvetio teniskim obvezama u Melbourneu. Svjetski broj jedan odradio je drugi trening u "Rod Laver Areni".

Đoković je, prema navodima AFP-a otišao u teretanu u kompleksu, gdje se zagrijao, a zatim se sa svojim timom uputio put Središnjeg terena, gdje je nastavio pripreme za Australian Open, prvi Grand Slam u sezoni.

Ne zna još hoće li nastupiti na Australian Openu, međutim, izašao je iz hotelske izolacije i u ponedjeljak odradio prvi trening, prenosi Sport Klub. 

Podsjetimo, Đoković je u Australiju stigao 5. siječnja ali mu nije bio dozvoljen ulazak u zemlju. Granične vlasti su procijenile da nema odgovarajuću dokumentaciju za medicinsko izuzeće od cijepljenja na osnovu kojeg je dobio mogućnost da sudjeluje na turniru koji je osvajao devet puta u karijeri. Proveden je u jedan od hotela za imigrante. Tamo je boravio pet dana.

Đokovićev pravni tim je podnio žalbu i cijeli slučaj je završio na Federalnom sudu. Sudac Anthony Kelly je odlučio da Đoković bude pušten na slobodu. U obrazloženju je rekao "da je Đokoviću neosnovano ukinuta viza po dolasku u Australiju".

Jedini koji još uvijek može spriječiti Đokovića da igra u Australiji je ministar za imigracije Alex Hawke, koji ima diskrecijsko pravo da mu ukine vizu.

Najnovije informacije iz Australije govore da ministar Hawke i dalje razmatra cijelu situaciju. Kako sada stvari stoje nikakvu odluku neće donijeti u utorak, tako da se saga nastavlja.

Kopirati
Drag cursor here to close