Eubanks u četvrtfinalu

Carlos Alcaraz mjesec dana bez izgubljenog seta

Sada u četvrtfinalu Medvedeva čeka senzacija turnira Christopher Eubanks, Amerikanac koji prvi put u karijeri igra četvrtfinale na jednom turniru iz Masters serije. Chris je prošao Francuza Adriana Mannarina 7-6(2), 7-6(5) nakon velike borbe.
Sport / Ostali sportovi | 29. 03. 2023. u 10:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolac je u sjajnoj formi. Nakon osvojenog Indian Wellsa svoju seriju nastavlja i u Miamiju. Bolje rečeno nakon poraza od Norria u finalu Rija, Španjolac je nanizao devet pobjeda, niti u jednom od tih mečeva nije ispustio set. U četvrtfinale Miamija je ušao preko
polufinaliste Australian Opena, Tommyja Paula 6-4, 6-4. Nije bio nešto pretjerano uvjerljiv, ali je s dva breaka izborio prolaz dalje. Paul je imao samo jednu break loptu koju naravno nije iskoristio.

Za razliku od Alcaraza, Stefanos Tsitsipas nikako da uhvati pravi ritam. Sad je u trećem kolu Miamija poražen od Karena Khachanova u dva seta 6-7(4), 4-6. U cijelom meču, Rus je imao samo devet neforsiranih pogrešaka. Tsitsipas je imao dvije break lopte kod 3-3 u prvom setu, Khachanov je to spasio, pa je taj prvi set dobio u neizvjesnom tie breaku 7-4. U drugom setu je Khachanov došao do breaka za 3-2 bez izgubljenog poena, Tsitsipas do kraja nije ništa napravio. Tek se spasio u narednom gemu, jer je Karen imao loptu za 5-2.

Siguran je u osmini finala bio i Daniil Medvedev koji je svom protivniku Quentinu Halysu prepustio šest gemova. Sada u četvrtfinalu Medvedeva čeka senzacija turnira Christopher Eubanks, Amerikanac koji prvi put u karijeri igra četvrtfinale na jednom turniru iz Masters serije. Chris je prošao Francuza Adriana Mannarina 7-6(2), 7-6(5) nakon velike borbe.

Eubanks je u prvom setu ispustio 5-2, u tie breaku drugog je nadoknadio 3-1. S obzirom na to da je trenutačno tek 119. igrač svijeta, Amerikanac bi nakon ovog četvrtfinala trebao prvi put u karijeri ući među 100 najboljih. Kolo ranije je spasio pet set lopti pa je bio poprilično emotivan. Sad je to bila nešto drugačija situacija.

"Napravio sam puno u tom meču. Spasio pet set lopti, prvi put u karijeri ulazim među 100 najboljih. Ali ja sam i dalje tu. Igram dobro, pa ćemo vidjeti koliko daleko mogu doći. Pobjeda nad Mannarinom je još slađa jer je bilo prekida, kiša je padala, izlazili smo, vraćali se. Osjećaj je poseban" istakao je nakon meča Eubanks.

U četvrtfinalu Miamija igraju Alcaraz - Fritz, Sinner - Ruusuvuori, Medvedev - Eubanks i Khachanov - Cerundolo.

 

Kopirati
Drag cursor here to close