Naslov bez izgubljenog seta

Alcaraz pomeo Medvedeva i vratio se na vrh

Samo pet izgubljenih gemova u finalu potvrđuje priču o dominaciji Alcaraza koji je kad se pogleda cijeli turnir, najmanje posla imao baš u finalu. Španjolac je postao deveti najmlađi tenisač koji je uspio osvojiti dva velika Indian Wells i Miami.
Sport / Ostali sportovi | 20. 03. 2023. u 07:56 F.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Carlos Alcaraz je ponovo broj jedan. Mladi Španjolac je na najbolji način zaokružio svoju priču u Indian Wellsu. Osvojio je turnir, u finalu prepustivši Daniilu Medvedevu samo pet gemova. Medvedevu koji u posljednje vrijeme igra u vrhunskoj formi, koji je u Indian Wellsu lovio četvrti naslov zaredom.

Međutim, ovaj put jednostavno nije imao šanse. Samo pet izgubljenih gemova u finalu potvrđuje priču o dominaciji Alcaraza koji je kad se pogleda cijeli turnir, najmanje posla imao baš u finalu. Španjolac je postao deveti najmlađi tenisač koji je uspio osvojiti dva velika Indian Wells i Miami. Istovremeno se pridružio zemljaku Rafaelu Nadalu kao tenisačima koji su tko tinejdžeri uzeli najmanje tri turnira iz Masters serije. Alcarazu je ovo treći, Nadal ih je osvojio šest prije nego što je napunio 20 godina.

"Ovo je bio sjajan završetak mog nastupa na ovom turniru. Ovaj turnir volim igrati, uživam u vremenu koje provedem na ovom turniru. Naslov mi znači puno, jer sam se nakon ozljede vratio na vrh. Sada s puno samopouzdanja putujem u Miami, jer igram dobro. Ipak, ne treba zaboraviti kako Daniil nije igrao najbolje u ovom finalu, uvjeti nisu bili idealni, bilo je vjetra, očito da sam se ja najbolje snašao u istim", rekao je nakon meča Alcaraz koji je u prvom setu poveo 3-0, u drugom 4-0, na kraju je slavio 6-3, 6-2.

Španjolac je postao prvi nakon Federera 2017. godine koji je uzeo naslov u Indian Wellsu. Medvedevu ostaje utjeha da se ulaskom u finale spustio u TOP 5 društvo najboljih tenisača današnjice.

Kopirati
Drag cursor here to close