Obavljen ždrijeb u Londonu

BiH ide na Tajvan, Hrvatska dočekuje Litvu

Davis Cup reprezentacija BiH je osigurala opstanak u Svjetskoj skupini I, ali eventualnom pobjedom može doći u situaciju da se bori za ulazak među 16 najboljih reprezentacija svijeta 2025. godine.
Sport / Ostali sportovi | 08. 02. 2024. u 16:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je u Londonu obavljen ždrijeb parova play offa Svjetske skupine I Davis Cupa. Reprezentacija BiH će za protivnika imati
reprezentaciju Tajvana. Tajvan je proteklog vikenda poražena od Francuske u prvom kolu, dok je BiH savladala Bugarsku.

Davis Cup reprezentacija BiH je osigurala opstanak u Svjetskoj skupini I, ali eventualnom pobjedom može doći u situaciju da se bori za ulazak među 16 najboljih reprezentacija svijeta 2025. godine. U susretima protiv Francuske, boje Tajvana branili su Yu Hsiou Hsu, Tung-Lin Wu, Chun Hsin Tseng, Jason Jung.

Yu Hsiou Hsu je u ovom trenutku najbolje rangirani tenisač ove reprezentacije koja je u 2023. godini savladala Rumunjsku 3-1, nakon toga i Meksiko istim rezultatom. Trenutačno je Tajvan 29. reprezentacija svijeta, tri mjesta se nalaze iza selekcije BiH. Mečevi play offa su na rasporedu prvog tjedna nakon US Opena, 13 ili 14. rujna Hrvatska će igrati na domaćem terenu protiv Litve, dok Srbija dočekuje Grčku.

Parovi play offa:
Hrvatska - Litva
Srbija - Grčka
Švedska - Indija
Kazahstan - Danska
Poljska - Južna Koreja
Švicarska - Peru
Egipat - Mađarska
Norveška - Portugal
Austrija - Turska
Tajvan - BiH,
Izrael - Ukrajina
Japan - Kolumbija

Kopirati
Drag cursor here to close