Davis Cup Bugarska - BiH

Fatić otvara protiv Kuzmanova

Nakon poraza od Njemačke, Davis Cup reprezentacija nastavlja takmičenje u Svjetskoj skupini I, Protivnik je u gradu Burgasu, Bugarska. BiH je u kompletnom sastavu i možda blagi favorit.
Sport / Ostali sportovi | 02. 02. 2024. u 14:30 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi vikend nakon Australian Opena nam donosi mečeve Davis Cupa koji se naravno igraju širom svijeta. Davis Cup reprezentacija BiH se nalazi u Svjetskoj skupini I, gdje će nastaviti takmičenje nakon poraza u Mostaru od Njemačke. Protivnik je u ovoj rundi takmičenja Bugarska, što je mogli bismo reći solidan ždrijeb, jer ipak tu nema najveće zvijezde Grigora Dimitrova.

Meč se igra u gradu Burgasu, na tvrdoj podlozi. Danas je obavljen ždrijeb, pa će opet prvi meč igrati Nerman Fatić (ATP 204.), koji će za protivnika imati Dimitara Kuzmanova (ATP 225.). Nakon toga na teren izlaze Yanaki Milev i Damir Džumhur.

Nerman je na početku ove godine zaustavljen u drugom kolu kvalifikacija Australian Opena, odnosno u drugom kolu kvalifikacija za Challenger u Canberri. Damir Džumhur je od svih tenisača u Bugarskoj, trenutno najbolje rangiran (147.na svijetu). On je također Australiju napustio s omjerom 2-2, ali je zato na Challengeru u Belgiji stigao do polufinala. Sudeći po trenutačnoj formi, on bi trebao biti igrač odluke, ali isto tako važan će biti meč parova.

Za prvi meč u nedjelju su najavljeni Mirza Bašić/Tomislav Brkić, koji će za protivnika imati Aleksandera Donskog i Aleksandra Lazarova. Pobjedom u ovom meču. Davis Cup reprezentacija BiH će osigurati ostanak u Svjetskoj skupini I, što je možda i najvažnije u ovom trenutku, dok bi istovremeno u rujnu mjesecu nakon US Opena igrala i meč za ulazak u elitno društvo među 16 najboljih selekcija 2025. godine. U slučaju poraza, naredni meč bi bio onaj za opstanak u Svjetskoj skupini I. Prvi singl meč se igra u subotu s početkom u 13 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close