Uz smo jedan izgubljeni set

Davis Cup reprezentacija BiH slavila u Bugarskoj

Damir Džumhur i Mirza Bašić su opravdali očekivanja i s 2-0 u setovima su savladali domaću kombinaciju Donski/Lazarov 7-6(10), 6-3.
Sport / Ostali sportovi | 04. 02. 2024. u 16:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Davis Cup reprezentacija BiH će u najgorem slučaju i naredne sezone igrati u Svjetskoj skupini I. Bez obzira na to što se bude događalo u rujnu mjesecu. Iako uz malo sreće u ždrijebu, možda se otvori prilika za ulazak među 16 najboljih selekcija svijeta naredne 2025 godine.

Nakon maksimalna dva boda prvog dana, danas je pala odluka već u igri parova. Damir Džumhur i Mirza Bašić su opravdali očekivanja i s 2-0 u setovima su savladali domaću kombinaciju Donski/Lazarov 7-6(10), 6-3. Završilo jeste u dva seta, ali je prvi bio poprilično otvoren.

Do tie breaka smo vidjeli samo jednu break loptu, onu koju su imali Bugari u četvrtom gemu. Tie break je bio posebna priča. Damir i Mirza su imali 3-0, Bugari su se vratili nakon čega je rezultatska klackalica trajala. Domaći tenisači su imali dvije set lopte, Mirza i Damir su iskoristili četvrtu. Nakon prvog seta je sve bilo puno lakše za par Džumhur/Bašić. Na kraju je jedan jedini break onaj za 3-1 presudio u ovom duelu, ali i kompletnom meču.

Kopirati
Drag cursor here to close