Korak do ukupne pobjede

Fatić i Džumhur za velikih 2-0 prvog dana

Veliki posao napravio je već u prvom singlu Nerman Fatić. On je nakon dva i pol sata igre kroz tri seta savladao Dimitara Kuzmanova 3-6, 6-3, 6-4.
Sport / Ostali sportovi | 03. 02. 2024. u 17:50 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjajan posao napravili su tenisači BiH prvog dana Davis Cup dvoboja u Burgasu. Damir Džumhur je zaključio prvi dan pobjedom, pa BiH ima velikih 2:0 u meču play offa Svjetske skupine I, jedan bod udaljena od ukupnog trijumfa.

Veliki posao napravio je već u prvom singlu Nerman Fatić. On je nakon dva i pol sata igre kroz tri seta savladao Dimitara Kuzmanova 3-6, 6-3, 6-4. Domaći tenisač je puno bolje otvorio meč, krenuo je sa 3-0, ali je Nerman polako hvatao konce.

Već kod 3-1 imao tri break lopte, kod 4-2 jednu, ali nije uspio vratiti izgubljeni break. Nerman je podigao nivo svoje igre u drugom setu, pa je vrlo brzo stigao do 4-0. U trećem setu smo vidjeli najviše uzbuđenja, jer je Fatić ispustio break prednosti. U sedmom gemu je
još jednom, po četvrti put u ovom meču uzeo servis svom protivniku i prednost nije ispuštao do kraja. Nerman je imao ukupno 11 break lopti u ovom susretu.

Damir Džumhur je prekinuo neugodan niz od tri poraza u Davis Cupu. Danas je opravdao očekivanja, protiv Yanika Mileva. Poveo je Damir 4-2, spasio dvije break lopte u narednom gemu i zaključio prvi set. U drugom je izgubio break prednost vrlo brzo, ali je onda do kraja meča nanizao četiri gema za konačnih 6-3, 6-2. U preostala tri meča Davis Cup reprezentaciji BiH je potreban jedan bod za ukupno slavlje i osiguran opstanak u Svjetskoj skupini I. Istovremeno, jedan bod bi osigurao nastup u play off meču za ulazak među 16 najboljih reprezentacija 2025. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close