Teško gubi na travi

Berrettini nakon povratka dva od dva

Berrettini je osvojio naslov na tri od posljednja četiri turnira na travnatoj podlozi, jedini poraz je bio u finalu Wimbledona.
Sport / Ostali sportovi | 19. 06. 2022. u 17:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Matteo Berrettini nije mogao zamisliti bolji povratak na teniske terene. Dva turnira, dva naslova. Dva sjajna nastupa, prvo u Stuttgartu, danas u Queen’su. Ukupni sedma titula za tenisača iz Italije, četvrta na travi.

Zanimljivo, Berrettini je prvo obranio titulu u Stuttgartu, onda je to ponovio u Queen'su. U finalu je nadigrao Filipa Krajinovića 7-5, 6-4. Break za 6-5 u prvom setu, još jedan u drugom setu za 3-2 bili su presudni.

"Zadnje što sam očekivao je da ću se vratiti s operacije i osvojiti dvije titule zaredom, obraniti svoju titulu ovdje na jednom od najprestižnijih turnira na svijetu. Zahvaljujući ljudima u mom timu, mojoj obitelji. Dosta je emocija, moram priznati da ne mogu vjerovati. Znam kada sam došao u Stuttgart da se nisam osjećao najbolje, nisam udarao lopticu onako kako sam želio. Mislio sam da će biti teško, na kraju je prošlo dobro" zaključio je Berrettini.

Berrettini je osvojio naslov na tri od posljednja četiri turnira na travnatoj podlozi, jedini poraz je bio u finalu Wimbledona.

Kopirati
Drag cursor here to close