Obojica najbolje igraju na travi

Murray i Berrettini se probili do finala Stuttgarta

Tijekom prvog seta Murray je spasio dvije, Kyrgios jednu break loptu, a onda je Škot u tie breaku kod 4-3 nanizao tri poena zaredom. Naravno, Australac se nakon toga raspao i više nije imao šanse.
Sport / Ostali sportovi | 11. 06. 2022. u 17:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Andy Murray i Matteo Berrettini igrat će sutra u finalu ATP turnira kojem je domaćin Stuttgart. Murray je u polufinalu bio bolji od Nicka Kyrgiosa 7-6(5), 6-2, dok je povratnik Berrettini nadigrao u dva tie breaka Nijemca Oscara Ottea sa 7-6(7), 7-6(5).

Škot je u četvrtfinalu nadigrao Tsitsipasa, pa je sada u situaciji da nakon svibnja 2018. godine ponovo bude među najboljih pedeset na svijetu. Trostruki osvajač Grand Slam titula je imao posljednjih godina strašnih problema sa ozljedama, ali je ovog tjedna pokazao koliko mu je trava omiljena podloga.

Tijekom prvog seta Murray je spasio dvije, Kyrgios jednu break loptu, a onda je Škot u tie breaku kod 4-3 nanizao tri poena zaredom. Naravno, Australac se nakon toga raspao i više nije imao šanse. U nedelju će Murray loviti svoju šesti titulu na travi, prvu nakon Wimbledona 2016. godine.

Andy je zadnji turnir osvojio 2019. godine, ove je posljednji put bio u finalu na početku sezone u Sydneyu.

Mattea Berrettini nije bio na Touru od Indian Wellsa. Propustio je cijelu sezonu na zemlji zbog ozljede desne ruke i operacije koju je odradio. Svjetski broj 10 ispalio je 18 asova, osvojio 84 posto (41/49) svojih poena na prvi servis i spasio jednu set loptu i tie breaku prvog seta. Berretini je lani uzeo Queen's, te se probio do finala Wimbledona. Prije tri godine je slavio na ovom turniru nakon što je u tri seta nadigrao Félixa Augera-Aliassimea.

Kopirati
Drag cursor here to close