Sljedeći protivnik Đoković

Ben Shelton senzacija US Opena stigao do polufinala

"Znate, na kraju trećeg seta sam zaista počeo da izvlačim posljednje atome snage iz sebe", naglasio je Shelton na kraju meča.
Sport / Ostali sportovi | 06. 09. 2023. u 10:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Amerikanci su uživali. Jer je ždrijeb spojio Francesa Tiafoea i Bena Sheltona. Znali su da imaju svog čovjeka u polufinalu US Opena. I dok su mnogi očekivali Tiafoea, tamo se našao Ben Shelton. Koji je napravio iskorak u odnosu na Australian Open gdje je igrao četvrtfinale. Benu je ovo bilo tek peto pojavljivanje na jednom Grand Slam turniru, a u borbi za veliko finale po prvi će ga puta sa suprotne strane čekati Novak Đoković

"Ne može biti bolje od toga. Posljednja dva meča bila su teška i igrao sam protiv Amerikanaca, a nadam se da ćete me gurati i za dva dana", rekao je NCAA prvak iz 2022. kada su ga upitali za najavu polufinala protiv Đokovića koje se igra u petak od 21:00.

Shelton je duplim breakom poveo 1-0, Tiafoe je uzvratio jednim manje u drugom, nakon čega je treći set otišao do tie breaka. U kojem se ustvari igrali break za break. Na kraju je u tie breaku Shelton prvi imao 6-4, Tiafoe je došao na 7-6, ali je onda Ben pogodio sjajan return. na red je došla Sheltona mini serija. Tri vezana poena, iskorištena treća set lopta i vodstvo od 2-1.

Na početku trećeg Shelton pravi break, koji Frances nije mogao vratiti. Nije bio ni blizu. Shelton je otišao u finale nakon četiri seta 6-2, 3-6, 7-6(7), 6-2

Video: Shelton  - Tiafoe 

Ulaskom u četvrtfinale Ben je postao najmlađi igrač koji je došao do ove faze US Opena još od Andyja Roddicka 2002. godine, a jednom kada je napravio korak više, postao je i najmlađi polufinalist u Flushing Meadowsu od Michaela Changa 1992. godine. Shelton je protiv Tiafoea upisao 14 asova, 50 winnera, ali i 34 neforsirane pogreške.

"Osjećam se kao da sam dao sve od sebe. Bila je ovo jedna emotivna borba i hvala svima što se ostali uz nas tako kasno. Paklena je ovo bila atmosfera i hvala što ste me gurali u ovom meču. Znate, imate Francesa Tiafoea na drugoj strani mreže, a isto tako i vremenske prilike kakve su bile. Bilo je prilično toplo. Veći dio meča mislim da smo obojica završavali poene izmučeni, pokušavajući da dođemo do zraka. Znate, na kraju trećeg seta sam zaista počeo da izvlačim posljednje atome snage iz sebe", naglasio je Shelton na kraju meča.

Kopirati
Drag cursor here to close