Nakon prolaska u četvrtfinale

Zverev: Jedan od najboljih trenutaka moje karijere

"Da budem iskren, ovo je jedan od najboljih trenutaka moje karijere, mislim", rekao je nakon meča Zverev.
Sport / Ostali sportovi | 05. 09. 2023. u 11:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovo je bio jedan od onih Grand Slam mečeva. Koji je otišao u pet setova, kobnih pet za Jannika Sinnera. Sinner je prošle godine na Wimbledonu ispustio 2-0 protiv Đokovića. U New Yorku je imao meč loptu Alcarazu, niz se nastavio na Australian Openu (Tsitsipas) i Roland Garrosu (Altmaier). S tim da je u Parizu ispustio dvije meč lopte. Sada je Sinner bio na konopcima već u drugom setu.

Kada se počeo sporije kretati, situacija je izgledala puno lošije u trećem setu. Bilo je poena nakon kojih je ostao ležati na terenu, izraz lica pokazivao je da trpi veliku bol, ali odustajanje nije dolazilo u obzir. Čak je i Zverev u jednom trenutku prišao, ali odustajanje nije bila opcija Sinnera u ovom meču. Posebna priča je bio četvrti gem trećeg seta u kojem je spasio pet break lopti Jannik. Potrošio je Sinner dva medical time out-a i vratio se početkom četvrtog.

Break za 5-4 je Zverevu osigurao prvi set. Sinner je rani break s početka drugog morao ponoviti u šestom gemu, za 3-6. U tom treću setu je Zverev nanizao četiri gema zaredom. U petom je Zverev poveo 4-1, Sinner nije imao snage za povratak. Meč je završio u kasne sate ili negdje rano ujutro po našem vremenu. Četiri sata i 41 minutu trajalo je meč.

Video: Zverev - Sinner 

"Ovdje sam da igram, to je ono što najviše volim raditi. Ne znam kako će završiti, ali borit ću se do zadnjeg trenutka. Volio bih da sam mogao da igram malo kraće, to je sigurno, ali da budem iskren, ovo je jedan od najboljih trenutaka u mojoj karijeri. Ovo su trenuci koji su mi nedostajali. Ostati na centralnom terenu do 1:30 ujutro pred prepunim gledalištem. Nema ništa bolje. U četvrtom setu sam imao probleme jer sam bio potpuno gotov. Bio sam izuzetno umoran. Mislim da je bio spremniji od mene, iako je imao grčeve, ipak mislim da je bio u boljoj formi. U petom setu sam opet nekako pronašao. Bez energije, bez publike, ovo ne bi bilo moguće. Da budem iskren, ovo je jedan od najboljih trenutaka moje karijere, mislim", rekao je nakon meča Zverev.

Kopirati
Drag cursor here to close