US Open

Đoković srušio Federerov rekord

Novak Đoković je pobijedio američkog tenisača Taylora Fritza (ATP - 9.) sa 6-1, 6-4, 6-4 i po 13. put na US Openu stigao do polufinala, a po 47. put na Grand Slam turnirima, čime je nadmašio Rogera Federera.
Sport / Ostali sportovi | 05. 09. 2023. u 23:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bio je to osmi dvoboj 36-godišnjeg srpskog tenisača i 25-godišnjeg Amerikanca, a Fritz je i dalje bez pobjede te je ostao na dva seta osvojena u njihovom dvoboju u 3. kolu Australian Opena 2021.

Fritz je loše započeo meč i dok je počeo igrati na potrebnoj razini za ozbiljnije suprotstavljanje najuspješnijem tenisaču svih vremena, Đoković je već imao u džepu lako osvojen prvi set te prednost "breaka" u drugom.

Amerikanac je na kraju skupo platio neiskorištene prilike za oduzimanje servisa Đokoviću koji je spasio 10 od 12 "break-lopti" s kojima je bio suočen, od toga 5 od 6 u trećem setu.

Đoković u polufinalu čeka još jednog domaćeg predstavnika, a to će biti pobjednik četvrtfinalnog dvoboja između 25-godišnjeg Francesa Tiafoea (ATP - 10.) i 20-godišnjeg Bena Sheltona (ATP - 47.), piše Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close