Neće ga otpisati pred Roland Garros

Becker: Gledao sam Novaka u zatvoru

"Bilo bi ga glupo otpisivati. Zemlja nije njegova najbolja podloga, ali u zadnjih nekoliko godina uspio je uloviti formu baš za Roland Garros. Dok je zdrav i dok želi igrati, uvijek će biti jedan od favorita za osvajanje Grand Slama", kaže Becker.
Sport / Ostali sportovi | 24. 05. 2023. u 10:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pet mjeseci nakon izlaska iz zatvora, u kojem je završio zbog porezne prijevare teške oko 2,5 milijuna funti, Boris Becker (55) dao je intervju za Guardian. Nijemac je progovorio o borbi Novaka Đokovića da se zadrži na teniskom tronu. Prije je Boris govorio da se za vrijeme boravka suočio s dvije prijetnje smrću, od kojih je jedna bila "naročito ozbiljna", a sada je otkrio da su mu čuvari omogućili jedan privilegij. Gledao je finale Wimbledona u kojem je njegov bivši pulen Novak Đoković podigao svoj sedmi trofej u All England Clubu.

"Bio sam jako emotivan kad se to dogodilo. Bio je to fantastičan podvig, a budući da se radi o mojem prijatelju, veoma me razveselio", kaže Becker.

Na pitanje što će se sad događati s Novakom koji u zemljanoj sezoni nije briljirao i pao je na treće mjesto ATP ljestvice, Becker je odgovorio:

"Bilo bi ga glupo otpisivati. Zemlja nije njegova najbolja podloga, ali u zadnjih nekoliko godina uspio je uloviti formu baš za Roland Garros. Sve dok je zdrav i dok želi igrati, uvijek će biti jedan od favorita za osvajanje Grand Slama."

Dodao je da Đoković i dalje ne dobiva "svu ljubav i poštovanje koje bi trebao dobiti kao igrač i osoba".

"On je vrlo otvoren, razgovorljiv čovjek koji ponekad djeluje kao teniski stroj. No kad nije na terenu, prilično je šarmantan. S njime možete razgovarati o poslu, politici, glazbi, dobar je dečko. Također je i pravi teniski povjesničar", zakjučio je Becker.

 

Kopirati
Drag cursor here to close