Nakon poraza i ozljede

Becker: Nadal je korak bliže povlačenju

"Ovakva ozljeda je teška, a u ovim godinama je potrebno još više vremena da se vrati u formu. Nadam se i molim se da će uskoro ozdraviti i da ćemo ga najkasnije u Parizu vidjeti ponovo svježeg, ali ja mislim da su mu dani odbrojani", kaže Becker.
Sport / Ostali sportovi | 20. 01. 2023. u 16:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Boris Becker se vratio u teniske vode. Ponovo je tu, komentira dešavanja na Australian Openu. Nakon poraza u drugom kolu dotakao se Rafaela Nadala. U ovom trenutku Becker smatra kako se Nadal nakon posljednje ozljede, teško može vratiti na pravi nivo. Nivo na kojem je bio do sada.

"Rafini dani su odbrojani. Mislim da će probati ponovo da igra u Parizu, ali ne znam da li će htijeti da dođe u Australiju više. Zbog svega toga treba da ga slavimo i da uživamo dok ga još imamo i gledamo na terenu. Mislim da je ovo njegov prvi korak prema povlačenju. Dugo smo pričali o smjeni generacija, a onda je prošle godine došao Nadal i osvojio dva velika turnira, Australian Open i Roland Garros. Pitanje je bilo: hoće li igrati do 40. godine? Mislim da neće. 

Ovakva ozljeda je teška, a u ovim godinama je potrebno još više vremena da se vrati u formu. Nadam se i molim se da će uskoro ozdraviti i da ćemo ga najkasnije u Parizu vidjeti ponovo svježeg, ali ja mislim da su mu dani odbrojani. On nije samo teniska legenda, on je i sportska legenda. On je jedan od najvažnijih sportista u posljednjih 25 godina. On je promijenio tenis i učinio ga još popularnijim u svojoj domovini Španjolskoj. Neće lako odustati, vjerujem da će sezona na šljaci biti prioritet. Bez obzira na godine i sve ostalo, ako bude spreman, ako bude u formi, Nadal je moj favorit za Roland Garros" pojasnio je Becker.

 

Kopirati
Drag cursor here to close