Tri finala na Grand Slamu, tri naslova

Barty: Zbog navijača sam morala igrati svoj najbolji tenis

"Navijači su bili sjajni i za mene je ovo san. Ponosna sam što sam Australka i što sam ove trenutke mogla doživjeti tu, pred svojim navijačima. Oni su me opustili i natjerali me da igram najbolji tenis", izjavila je nakon meča Barty.
Sport / Ostali sportovi | 29. 01. 2022. u 15:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednjih godina od kako Serena Williams više nije najbolja, nedodirljiva, u ženskom tenisu je teško bilo što prognozirati, reći da je neka igračica favorit prije početka turnira. Međutim, Ashleigh Barty je tijekom ovog Australian Opena pokazala u kakvoj je formi i nekako iz meča u meč je postajalo jasnije da je ipak najveći favorit.

Na kraju je uzela naslov, treći Grand Slam u trećem finalu, sada joj samo nedostaje US Open.Barty je od Miamija 2019 izgubila samo dva finala, jedno od Naomi Osake u Pekingu, drugo od Sabalenke u Madridu 2020. godine.

Međutim, za nju je najvažnije da slavila na domaćem turniru, na Australian Openu nakon toliko godin čekanja domaćih navijača. O tome kako se osjećala nakon posljednjeg poena, Barty je rekla:

"Bilo je pomalo nadrealno. Nisam točno znala šta treba da radim i kako da se osjećam. Malo sam pustila emocije iz sebe, što je malo neobično za mene. Energija je bila nevjerovatna u publici. Razumjela sam koliko smo moj tim i ja rada uložili posljednjih nekoliko godina kako bih bila tu gdje sam sada".

Barty je svoj prvi veliki naslov izborila na Roland Garrosu prije tri godine, 2020. godine je došao Wimbledonu. Sada je tu i Australian Open.

"Navijači su bili sjajni i za mene je ovo san. Ponosna sam što sam Australka i što sam ove trenutke mogla doživjeti tu, pred svojim navijačima. Oni su me opustili i natjerali me da igram najbolji tenis. Protiv tenisačice kao što je Collins tako sam i morala odigrati za pobjedu. Morala sam mnogo toga pokazati za ovo završno slavlje”, rekla je najbolja svjetska tenisačica.

Kopirati
Drag cursor here to close