Australci imaju finalisticu nakon 1980. godine

Barty projurila u finale

Madison Keys nije imala šanse, tek je do petog gema u drugom setu uspijevala držati korak. Na kraju je Barty mogli smo reći projurila u finale 6:1, 6:3. I trenutačno je ove godine na omjeru 10:0, s obzirom da je prije Australian Opena uzela Adelaide.
Sport / Ostali sportovi | 27. 01. 2022. u 11:46 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Chris O'Neil je bila posljednja Australka koja je slavila na domaćem terenu. Bila je 1978. godina. Od tada do danas, Australci su imali tek Wendy Turnbull u finalu 1980. godine. O pobjednici su mogli samo sanjati. Sve do danas. I kako igra u ovom trenutku, Ashleigh Barty bi jednostavno "morala" osvojiti ovaj turnir.

Bez izgubljenog seta, vrlo sigurno izgleda Australka koja je finale izborila za samo 62 minute. Ukupno je izgubila 21 gem, uvjerljivo najmanje od Serene Williams koja se 2013. godine probila u finale US Opena 2013. godine. Serena je tada ispustila 13 gemova. Madison Keys nije imala šanse, tek je do petog gema u drugom setu uspijevala držati korak. Na kraju je Barty mogli smo reći projurila u finale 6:1, 6:3. I trenutačno je ove godine na omjeru 10:0, s obzirom da je prije Australian Opena uzela Adelaide.

"Ovo je nestvarno. Iskreno, jednostavno je nevjerojatno. Volim ovaj turnir, volim dolaziti ovdje i igrati u Australiji. Kao Australci, izuzetno smo razmaženi što imamo jedan veliki turnir i što možemo igrati u svom dvorištu. Jednostavno sam sretna jer upravo ovdje igram svoj najbolji tenis. Sada imam priliku igrati finale, igrati za titulu. To je nestvarno. Uvjeti su bili nešto drugačiji večeras. Bilo je vlažno, malo sporije i loptice su bile malo teže. Nastojala sam trčati, prilagoditi se i držati Maddie pod pritiskom jer ona ima sposobnost da se jako brzi vrati u meč, da stvari preokrene a da toga niste ni svjesni" rekla je nakon meča Barty.

Kopirati
Drag cursor here to close