Poljakinja slavila u maratoncu

U polufinalu Collins i Swiatek

"Osjećam se nevjerojatno. Ponosna sam na sebe, pogotovo nakon ovakvog meča. Vratila sam se nakon izgubljenog prvog seta i to je nešto novo za mene", naglasila je Swiatek.
Sport / Ostali sportovi | 26. 01. 2022. u 13:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznat je i drugi polufinalni par kod tenisačica, nakon što su u srijedu u četvrtfinalu Australian Opena slavile Amerikanka Danielle Collins i Poljakinja Iga Swiatek.

Danielle Collins, 30. tenisačica svijeta, pobijedila je Francuskinju Alize Cornet sa 7-5, 6-1. U prvom setu Collins je došla do breaka u četvrtom gemu, ali kad je kod vodstva 5-3 servirala za set Cornet je napravila break. Ipak, u 12. gemu na servis protivnice Collins je iskoristila treću set loptu. U drugom setu Collins je sa dva uzastopna breaka došla do vodstva 5-0 i uspješno dovršila meč u svoju korist.

Daleko više uzbuđenja ponudio je duel Iga Swiatek - Kaia Kanepi, koji je potrajao dvije minute više od tri sata. Swiatek je spasila osam break lopti, Kanepi jednu manje. Estonka je imala 62 neforsirane pogreške, Poljakinja ravno 50.

Posljednja dva gema prvog seta su bila krajnje neizvjesna. Prvo je u devetom Kanepi ispustila pet set lopti, a onda je na tih pet dodala još četiri prije nego što je iskoristila desetu za 4:6. Swiatek je povela 3:1 u drugom, ali nije izdržala. Gubi servis u sedmom gemu, pa set ide u tie break. Tek je tamo bila prava, Kanepi je uzela dva poena. Totalni kaos smo dobili u trećem setu, barem kada su pitanju servis gemovi. Kanepi je četiri puta gubila svoj servis, međutim i Poljakinja se mučila na svom.

Na kraju je odluka pala u tom devetom gemu trećeg za 4:6, 7:6(2), 6:3. Ovo je za Poljakinju drugo polufinale na jednom Grand Slam turniru, dvije godine nakon Roland Garrosa. Do sada u Australiji nije prošla dalje od četvrtog kola. Swiatek sada ima 5-0 u mečevima u tri seta na Grand Slamovima u kojima je izgubila prvi set.

"Osjećam se nevjerojatno. Ponosna sam na sebe, pogotovo nakon ovakvog meča. Vratila sam se nakon izgubljenog prvog seta i to je nešto novo za mene. Mislim da sam odradila dobar posao s svojih psihologom po pitanje kontrole svojih emocija", naglasila je Swiatek

Kopirati
Drag cursor here to close