Predsjednik MOO-a o Eteri Tutberidze

Bach o Tutberidze: Kako možeš biti tako hladna

"Kako možeš biti tako hladan sa svojim sportašem? Njezina okolina mi ne ulijeva mi povjerenje. Bez obzira što se dogodilo, ili će se dogoditi u budućnosti, kako je moguće tako se ponašati prema 15-godišnjoj sportašici?, zaključio je Bach.
Sport / Ostali sportovi | 18. 02. 2022. u 10:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach izjavio je u petak da ga je "jako uznemirio" nastup ruske klizačice Kamile Valijeve, te se istovremeno dotakao Eteri Tutberidze, trenerici mlade Kamile, što baš i nije uobičajno. Bach nije bila jasna reakcije Tutberidze nakon nastupa mlade klizačice.

"Bio sam jako zbunjen kada sam gledao slobodni program u umjetničkom klizanju. Vidio sam nastup u kojem se mogao vidjeli pritisak na njezinim ramenima. Zbog svoje karijere svjestan sam kakav je pritisak, ali ovo je bilo izvan svega što mogu zamisliti. Vidjeti je kako puca na ledu, kako plače i pokušava završiti svoj program bilo je teško. U svakom pokretu, govoru njezina tijela, mogao se vidjeti golem stres. Vjerojatno bi najradije sišla s leda i ostavila sve iza sebe.A kako su je prihvatili oni oko nje kako silazi s leda... Bilo je ledeno, umjesto da joj pokušavaju pomoći i utješiti. Od njezine trenerice mogla se osjetiti udaljenost i iz njezinog govora tijela mogao se iščitati prezir. Kako možeš biti tako hladan sa svojim sportašem? Njezina okolina mi ne ulijeva mi povjerenje. Bez obzira što se dogodilo, ili će se dogoditi u budućnosti, kako je moguće tako se ponašati prema 15-godišnjoj sportašici?, zaključio je Bach.

Kopirati
Drag cursor here to close