Ipak je prva u kvalifikacijama slobodni program

Valijeva nastup završila u suzama

"Ovi protekli dani su mi bili jako teški. Kao da nemam više emocija. Sretna sam što ću ipak klizati, ali sam istovremeno emocionalno umorna" kazala je Valijeva za rusku TV.
Sport / Ostali sportovi | 15. 02. 2022. u 17:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon svega što se dešavalo u posljednjih nekoliko dana, Ruskinja Kamila Valijeva se napokon našla na ledu i nastupila u kratkom programu. Nije bilo lako izvesti ono što je planirala jer je pritisak ogroman. Kamere su pratile svaki njezin pokret dok je ulazila na led, cijela situacija oko dopinga ostavila je velikog traga na njoj, a to se vidjelo tijekom i nakon nastupa, bez obzira što je rezultatski ostvarila ono što je planirala. Osvojila prvo mjesto u kvalifikacijama.

Međutim, nije izdražala, kraj nastupa je dočekala u suzama, logično s obzirom da se radi i mladoj klizačici koja ima samo 15 godina. Mlada Ruskinja tvrdi da je nevina, a sporna supstanca završila je u njezinoj krvi jer je greškom uzela djedove tablete.

"Njen argument je bio da se ova kontaminacija dogodila miješanjem s proizvodom koji je uzimao njezin djed", rekao Denis Oswald, stalni predsjedavajući Disciplinske komisije Međunarodnog olimpijskog odbora.

"Ovi protekli dani su mi bili jako teški. Kao da nemam više emocija. Sretna sam što ću ipak klizati, ali sam istovremeno emocionalno umorna" kazala je Valijeva za rusku TV.

Ranije je MOO na konferenciji za novinare rekao da Valievin "B" uzorak tek treba analizirati unatoč početnom pozitivnom rezultatu.Tinejdžerki je CAS odobrio da se natječe u pojedinačnoj konkurenciji u utorak nakon što se CAS složio s odlukom Ruske antidopinške agencije (RUSADA) da joj ukine zabranu.

Kopirati
Drag cursor here to close