Žrtve napada 11. rujna protiv Saudijaca

Amerikanci se protive, Trump baš i ne

"Samo 50 milja od mjeseta gdje u petak počinje turnir, nalazi se muzej koji osigurava da posjetitelji iz cijelog svijeta nikada ne zaborave ono što se dogodilo 11.rujna" kaže Terry Strada čiji je muž poginuo tijekom napada.
Sport / Ostali sportovi | 27. 07. 2022. u 00:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

LIV Golf Invitational Series nastavlja prema planiranom, sljedeća stanica je Trump National Golf Club Bedminster u New Jerseyu koji je naravno u vlasništvu Donalda Trumpa. I dok mnogi odmetnike i novoformiranu seriju optužuju za pranje novca iz Saudijske Arabije, bivši predsjednik SAD ide očekivano u kontru.

Amerikanci su odlučili protestirati, posebno zbog činjenice da je 15 od 19 otmičara bilo iz Saudijske Arabije u napadima na tornjeve i ostatak države 11. rujna. Također Amerikanci ne zaboravljaju američkog novinara Jamala Khashoggija čija se smrt povezuje sa Mohamedom bin Salmanom koji je jedan od glavnih sponzora LIV Golf Invitationala.

"Mislim da to pitanje oko smrti Khashoggija više nitko i ne postavlja. To pitanje nitko nije postavio mjesecima. Ne znam mnogo o obiteljima nastradalih i poginulih 11. rujna, znam da su osjećanja jaka, međutim ne mogu komentirati što su tražili i govorili tijekom protesta. Mislim da je publicitet koji je dobio gol, odnosno ova serija, najbolja moguća stvar koja se dogodila" u svom stilu je objasnio Trump.

Terry Strada, predsjednik udruženja "9/11 Families United" je prva javno izrazila nezadovoljstvo.

"Samo 50 milja od mjesta gdje u petak počinje turnir, nalazi se muzej koji osigurava da posjetitelji iz cijelog svijeta nikada ne zaborave ono što se dogodilo 11.rujna. Tamo se nalaze još uvijek ugljenisani posmrtni ostaci 40 posto žrtava, koje nikada nisu identificirane" kaže Terry čiji je suprug Tom poginuo na 41. spratu Sjevernog tornja.

Pored nje tu su bile još neke osobe koje su izgubile najmilije u napadima. Oni su samo došli da mole Trumpa i ostale da malo razmisle, prije nego što krene turnir.

Video: Protesti obitelji nastradalih 
Kopirati
Drag cursor here to close