Posebno se osvrnuo na mlade igrače

Woods kritizirao Normana i ostale

"Ne razumijem te mlade igrače, koji sada nemoraju niti trenirati, jer igraju za osigurani novac. Kako će napredovati? pita se Tiger Woods.
Sport / Ostali sportovi | 13. 07. 2022. u 10:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni australski golfer Greg Norman (67) nije dobio pozivnicu na proslavu 150. obljetnice održavanja najstarijeg svjetskog turnira, British Opena, kojega je osvojio dva puta (1986, 1993), a koji je jedan od najvećih turnira u povijesti.

Norman je izvršni predsjednik LIV Golfa, nove serije turnira koja pokušava privući najbolje golfere svijeta bogatim nagradnim fondom kojega osigurava novcem iz Saudijske Arabije, a koji prijeti raskolom u svijetu golfa. Vodstva World Toura, baziranog u Europi, te PGA Toura, baziranog u SAD-u, zaprijetili su izbacivanjem iz članstva igračima koji prihvate poziv LIV Golfa za sudjelovanjem.

" Možemo potvrditi kako smo kontaktirali Grega Normana kako bismo ga savjetovali da ne dolazi. Obilježavanje 150. godišnjice The Opena je veliki događaj za golf i želimo se osigurati da fokus ostane na proslavljanju našeg turnira i njegove ostavštine. Nažalost, ne vjerujemo kako bi to bio slučaj kada bi Greg došao. nadamo se kako će okolnosti u budućnosti biti takve da se i on može pojaviti", objavili su organizatori.

Prije samog početka turnira govorio je i Tiger Woods koji je po prvi put javno kritizirao sve one koji su prihvatili novac novoformiranog LIV Golf Invitationala.

"Znam da je Greg probao nešto slično napraviti tamo početkom devedesetih, ali tada to nije prošlo. Ne znam kako je to dobro u interesu golga kao igre.Sva upravna tijela, PGA turneja, europska turneja, svi glavni turniri — svi mi to gledamo potpuno drugačije od Grega", istakao je Tiger koji je odbio ogroman novac iz Saudijske Arabije.

"Ne slažem se s onima koji su otišli u LIV, mislim da su okrenuli leđa golfu koji im je omogućio da budu to što jesu. Opet neki mladi nikada nisu imali priliku igrati na nekom od velikih turnira i sada su odlučili otići tamo. Oni su iz amaterskih redova prešli u tu organizaciju i nikada nisu imali priliku osjetiti kako je to igrati po rasporedu ili igrati na velikim natjecanjima. Sada možda više nikada neće dobiti priliku da zaigraju na Mastersu u Augusti ili nekom drugom velikom turniru. Ne razumijem te mlade igrače, koji sada nemoraju niti trenirati, jer igraju za osigurani novac. Kako će napredovati? I još igrate na 54. rupe. Mogu razumjeti 54 rupe za Senior Tour, ali mladi igrači moraju igrati na 72 rupe, jednostavno ne vidim kako je ovo dugoročno pozitivno", naglasio je Woods.

Kopirati
Drag cursor here to close