Zanimljiva pitanja

Možda bi golferi igrali za Putina?

"Definitivno vidim druge vrhunske igrače koji gledaju turnir ovaj tjedan i žele biti dio toga. U golf i sport općenito dolazi velika investicija. Definitivno će drugi igrači gledati sa zanimanjem ovaj tjedan", kaže Poulter
Sport / Ostali sportovi | 09. 06. 2022. u 00:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pres konferencija na kojoj su se pojavili golferi koji će danas odraditi prvi dan turnira u The Centurion Clubu, St Albansu, prvom iz serije LIV Golf Invitational pod "pokroviteljstvom" šeika iz Saudijske Arabije.

Do početka turnira se špekuliralo tko će se još pridružiti "odmetnicima". Tako su čini u posljednjem trenutku zov novca prihvatili Bryson DeChambeau ali i Patrick Reed odnosno Rickie Fowler. Pred novinarima se nisu našli pomenuti golferi već provjerena, iskusna imena poput Leea Westwooda i Iana Poultera.

Pitanja su išla u pravcu " Da li biste igrali na turniru koji organizira Putin?", do "Da li biste nastupili u Južnoj Africi u vrijeme aparthejda?"

"Samo tražite od nas da odgovorimo na hipotetska pitanja, na koja ne možemo odgovoriti", pojasnio je Westwood.

Sa druge strane Poulter je pričao o tome kako očekuje da će u narednom periodu sve veći broj igrača nastupati na turnirima LIV Golf Invitationala.

"Definitivno vidim druge vrhunske igrače koji gledaju turnir ovaj tjedan i žele biti dio toga. U golf i sport općenito dolazi velika investicija. Definitivno će drugi igrači gledati sa zanimanjem ovaj tjedan i mislim da će htjeti doći i vidjeti o čemu se radi. Prvi turnir koji se igra pod okriljem nove organizacije ima nagradni fond od 20 milijuna funti. Ono o čemu obojica golfera razmišljaju jesu eventualne sankcije koje se najvaljuju. Vrlo je moguće da će ostati bez prava nastupa na Ryder Cupu.

"Ne znam da li će naš nastupu zbog svega ovoga na Ryder Cupu biti ugrožen. Nadam se da neće, jer igrali smo različite turnire u različitim dijelovima svijeta, ne znam zašto bi ovo bilo drugačije", dodao je Poulter.

Video: LIV Golf Press Conference
Kopirati
Drag cursor here to close