Norvežanin slavio

Alexander Kilde Aamodt najbrži danas na Streifu

Subotnja utrka bila je posljednja u karijeri za Beata Feuza, olimpijskog pobjednika u ovoj disciplini iz Pekinga 2022. i svjetskog prvaka iz 2017.
Sport / Ostali sportovi | 21. 01. 2023. u 17:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak je na drugom službenom treningu u Kitzbühelu slomio metakarpalnu kost u desnoj šaci, u subotu je na najtežoj mogućoj stazi Streif, ostvario pobjedu. Alexander Kilde Aamodt je danas proslavio petu pobjedu sezone u spustu, 20. ukupno u karijeri, kada je u pitanju Svjetski kup. Danas je slavio u vremenu 1:56.90 ispred Francuza Johana Clareya i Travisa Ganonga. Clarey je zaostao 67 stotinki, Amerikanac 95.

"Osjećam se nevjerojatno. Jučer je bio stvarno težak dan, loš rezultat na utrci, problemi s bolnom rukom. Ukupno gledajući, jučerašnji dan je bio poprilično težak za našu momčad. Morali smo puno napraviti da bi smo se pokrenuli. Stvarno sam zadovoljan svojim nastupom" rekao je Aleksander Aamodt Kilde koji je na ovoj stazi slavio i prošle godine.

Za Francuza Clareya današnji spust je bio poseban. Još ranije je Francuz najavio kako mu je ovo posljednja sezona. Ali znao se i ranije predomisliti i nastaviti, a na njegovom skijaju se definitivno ne vidi kako ima 42 godine. Drugo mjesto u subotnjem spustu to najbolje potvrđuje, a ove sezone je bio i drugi i četvrti u Val Gardeni, šesti u Lake Louiseu.

"Forsirao sam više nego jučer. Znao sam kako je ovaj spust u subotu bio dobar, ali nikad ne znaš jesi li brz ili nisi. Kad sam prošao kroz cilj i ugledao zeleno svjetlo, bio je to najbolji osjećaj ikad. Što god da se dogodi na kraju, bio je to super dan za mene. Tako sam sretan što sam danas na podiju,” rekao je Clarey.

Subotnja utrka bila je posljednja u karijeri za Beata Feuza, olimpijskog pobjednika u ovoj disciplini iz Pekinga 2022. i svjetskog prvaka iz 2017. Švicarac je osvojio 16 pobjeda u Svjetskom kupu od čega 13 u spustu, a četiri godine uzastopno podizao je spustaški Globus (2019. - 2021.). U njegovoj kolekciji su i tri spustaške pobjede na Streifu. Marco Odermatt, koji se u petak jedva spasio do pada propustio je drugi spust u Kitzbühelu iako je prošao bez teže ozljede. No, procjena liječnika je kako mu treba nekoliko dana za oporavak koljena.

U poretku skijaša u spustu prvi je Kilde sa 620 bodova, drugi je Kriechmayr (464), a treći Odermatt (386). U ukupnom poretku vodi Odermatt sa 1.186 bodova ispred Kildea (961) i Kriechmayra (677).

 

Kopirati
Drag cursor here to close