Na nešto kraćoj stazi

Kilde opet najbrži u Wengenu

Bez plasmana na pobjedničko postolje ostao je švicarski majstor spusta i trostruki pobjednik u Wengenu 35-godišnji Beat Feuz, koji je za oproštaj od ove staze završio na petom mjestu.
Sport / Nogomet | 14. 01. 2023. u 15:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dominacija Aleksander Aamodt Kileda u Wengenu. Barem u brzim disicplinama. U dva dana je povezao dvije pobjede. Nakon jučerašnje u superveleslalomu, danas je opet bio najbolju u spustu koji je puno važniji u svijetu alpskog skijanja.

Podatak da je najbliži drugi Marco Odermatt bio 88 stotinki za Norvežanina govori kakvu su utrku danas gledali u Wengenu. Svi ostali skijaši, računajući i iznenađujućeg trećeg Mattia Cassea su bli sekunda i više iza Kildea.

Start je bio postavljen na nadmorskoj visini od 2025 metara, neposredno iznad znamenitog skoka "Hundschopf", kao i na superveleslalomu, a Kilde se sjurio niz stazu Lauberhorn te je na svakom prolaznom vremenu imao najbolje rezultate da bi gotovo 3 km dugu stazu svladao za jednu minutu i 43.14 sekundi.

Bez plasmana na pobjedničko postolje ostao je švicarski majstor spusta i trostruki pobjednik u Wengenu 35-godišnji Beat Feuz, koji je za oproštaj od ove staze završio na petom mjestu. Feuz je najavio svoj oproštaj od natjecateljske karijere na spustu u austrijskom Kitzbuehelu, koji je na rasporedu za tjedan dana.

Kilde je došao do svoje desete spustaške pobjede u Svjetskom kupu, a četvrte u ovoj sezoni, te je nakon šest od 11 predviđenih spustova na prvom mjestu sa 505 bodova. Odermatt je drugi sa 386 bodova.

U ukupnom redoslijedu uloge su obrnute: vodeći Odermatt ima 1186 bodova, 340

Kopirati
Drag cursor here to close