Prvi nositelj ide dalje

Alcaraz: Želim više od četvrtfinala

U drugom setu je Alcaraz napravio break za vodstvo 3-1, u trećem setu za 2-1 i ponovo kod 5-3, a u četvrtom setu pri vodstvu 5-3. U četvrtfinalu će Alcaraz igrati protiv Holgera Runea.
Sport / Ostali sportovi | 11. 07. 2023. u 00:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi nositelj Wimbledona Španjolac Carlos Alcaraz plasirao se u četvrtfinale trećeg teniskog Grand Slam turnira sezone nakon što je u susretu osmine finala porazio Talijana Mattea Berrettinija s 3-6, 6-3, 6-3, 6-3.

Mladi 20-godišnji Španjolac se prvi put u karijeri plasirao u četvrtfinale Wimbledona, nakon što je u prva dva nastupa stigao do drugog i četvrtog kola. Za pobjedu protiv 27-godišnjeg Talijana, trenutačno 38. tenisača svijeta, trebao je nešto manje od tri sata igre.

Berrettini je dobio prvi set sa 6-3 načinivši break u osmoj igri, no iduća tri su otišla na stranu mladog Španjolca, sva tri rezultatom 6-3. U drugom setu je Alcaraz napravio break za vodstvo 3-1, u trećem setu za 2-1 i ponovo kod 5-3, a u četvrtom setu pri vodstvu 5-3.

U četvrtfinalu će Alcaraz igrati protiv Holgera Runea. Prvi put u povijesti da će se dva tenisača mlađa od 21 godinu boriti međusobno u četvrtfinalu Wimbledona.

"Nije bilo lako vratiti se nakon prvog seta. Znao sam da ću morati da koristim svoje šanse, da budem fokusiran. Bilo je bitno da držim koncentraciju. U tome sam bio odličan, zato sam sretan što sam dobio meč. Gladan sam, želim i više od četvrtfinala. To je nešto što sam htio, prošle godine ispao sam u osmini. To mi je bio cilj, da budem među osam. Sada, kada sam tu, hoću više. San mi je da igram finale i osvojim titulu jednog dana. Nadam se da ću doći do tog sna možda već ove godine, ali najbitnije je da sam u četvrtfinalu", dodao je svjetski broj jedan.

Kopirati
Drag cursor here to close