Osmina finala Wimbledona

VIDEO I Rublev prošao dalje, pogledajte poen za meč loptu

Posebna priča je bio poen kod 5-4 i 30:15 u samom finišu meča. Poen za meč loptu. Poen za standing ovation publike, za nevjericu Bublika.
Sport / Ostali sportovi | 09. 07. 2023. u 19:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon današnjih mečeva za sada u Wimbledonu imamo kompletiran jedan par četvrtfinala. Osmi nositelj Jannik Sinner je izborio plasman među osam najboljih relativno lako. On je u tri seta savladao Daniela Elahi Galana iz Kolumbije, trenutačno 85. igrača na svijetu.

Galan je imao svoje prilike u prvom setu, tri break lopte za 4-2, niti jednu nije iskoristio, baš kao što je Sinner ispustio svoje dvije na 5-5. Sinner je dobio prvi set u tie breaku, ali je Galan imao rani break u drugom koji na kraju nije sačuvao. Nakon izgubljenog servisa u osmom gemu drugog, Galan je počeo polako tonuti. Na kraju je Sinner prošao 7-6(4), 6-4, 6-3.

Njegov protivnik je Roman Safiullin kojem je ovo najbolji rezultat karijere kada su u pitanju Grand Slam turniri. Shapovalov je napravio 11 dvostrukih, sakupio je ukupno 32 neforsirane pogreške. I totalno se raspao nakon što je dobio prvi set. U naredna tri je uzeo sedam gemova.

Sjajan meč su odigrali Andrey Rublev i Alexander Bublik. Rublev je relativno lako dobio prva sva seta. Dva breaka su bila dovoljna. Međutim, Bublik se nije predavao. Uzima treći set u vrlo tijesnom tie breaku i polako se vraća u život. Propustio je Bublik u tie breaku trećeg tri set lopte. Opasno je živio Kazahstanac u desetom gemu četvrtog seta.

Spasio je dvije meč lopte, nakon čega je nadoknadio 5-3 u tie breaku četvrtog. Bez izgubljenog servisa Rublev je morao igrati peti set. Na kraju je ipak popustio Bublik, u sedmom gemu petog. Rublev je prošao 7-5, 6-3, 6-7(6), 6-7(5), 6-4. Posebna priča je bio poen kod 5-4 i 30:15 u samom finišu meča. Poen za meč loptu.
Poen za standing ovation publike, za nevjericu Bublika.

Video: Sjajan poen Rubleva 
Kopirati
Drag cursor here to close