Sredio Zvereva

Alcaraz siguran do polufinala: Sada sam zreliji

Carlos je došao do Medvedev nakon tri seta 6-3, 6-2, 6-4. 20-godišnjak iz Murcije sada najmlađi tenisač nakon Đokovića koji je u istoj godini ušao u tri polufinala Grand Slama.
Sport / Ostali sportovi | 07. 09. 2023. u 09:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je imao manjih problema s ozljedom, Carlos Alcaraz je rezultatski bez većih problema izborio plasman u polufinale US Opena. Sve je bilo gotovo u tri seta. Španjolac je kontrolirao meč, Zverev je imao neke prilike, ali vrlo male.

Ispustio je dvije break lopte u sedmom gemu, nakon čega je u osmom izgubio servis. U drugom setu je Alcaraz napravio dupli break, Saša je imao još tri prilike u trećem setu, ali niti jednu nije iskoristio. Carlos je došao do Medvedev nakon tri seta 6-3, 6-2, 6-4.

20-godišnjak iz Murcije sada najmlađi tenisač nakon Đokovića koji je u istoj godini ušao u tri polufinala Grand Slama.

"Kako je Saša igrao u prvom setu, mogao ga je osvojiti. Kasnije je malo pao u drugom setu. Ja sam više riskirao, bilo je sjajno. Mislim da fizički nije mogao parirati u trećem setu", rekao je nakon meča Alcaraz.

Novinare je interesiralo o čemu razmišlja kada su u pitanju break lopte. Protiv Zvereva je spasio svih pet.

"Kada se suočim s break loptom, trudim se da ne razmišljam previše o tome. Trudim se da razmišljam kao da je to normalan poen. Pokušavam da radim stvari dobro. Pokušavam da budem svoj, agresivan. Ako mogu da izađem na mrežu, izaći ću na mrežu. Trudim se da to radim kod break lopti. Ako mogu da odigram volej, uradiću to. Ako mogu da izađem na mrežu nakon drugog udarca, uradiću to. To je ono o čemu razmišljam u tom trenutku", pojasnio je Španjolac.

Alcaraz je uzeo Wimbledon. Sada je u polufinalu US Opena. Ove godine je izgubio jedan meč na Grand Slam turnirima. U New Yorku brani naslov pobjednika.

"Sada sam zreliji. Mnogo sam porastao od prošle godine. Prošle godine sam prvi put igrao polufinale Grand Slam turnira, sada ću igrati četvrto. Imam osjećaj da sam potpuno drugačiji igrač. Nije važno što sam prošle godine osvojio prvi Grand Slam, pobijedio u prvom polufinalu i finalu. Sada se osjećam zrelije. Bolje se nosim s pritiskom bilo kakve vrste u tim momentima. Osjećam se drugačije i kao osoba i kao igrač."

Kopirati
Drag cursor here to close