Španjolac ide polako prema društvu najboljih

Carlos Alcaraz najmlađi pobjednik jednog ATP turnira 500

"Ne mogu vjerovati, iskreno. Bio je to sjajan tjedan za mene, igrao sam odlično cijeli turnir, na visokoj razini. Ovo je bio prvi turnir na zemlji nakon dugo vremena tako da sam jako zadovoljan svojim nastupom", kaže Alcaraz.
Sport / Ostali sportovi | 21. 02. 2022. u 18:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još ranije je dobio status nasljednika Rafaela Nadala. Ljubitelji tenisa su Carlosa Alcaraza mogli upoznati na turniru u Umagu prošle godine.
Šira javnost na prošlogodišnjem US Openu kada se probio do četvrtfinala. Svoju prvu pobjedu na Touru je ostvario na Rio Openu, prije dvije godine. Imao je samo 16.

Na istom mjestu je proteklog vikenda je osvojio svoj drugi naslov u karijeri. Sedmi nositelj pobijedio je trećeg Diega Schwartzmana 6:4, 6:2 i talo je postao najmlađi ATP 500 pobjednik otkako je kategorija uvrštena na Touru 2009. godine. Prije dvije godine je u Rio stigao kao 406. na ATP ljestvici. Sada se očekuje da bude prvi tinejdžer koji će uskočiti među najboljih 20 na svijetu.

"Ne mogu vjerovati, iskreno. Bio je to sjajan tjedan za mene, igrao sam odlično cijeli turnir, na visokoj razini. Ovo je bio prvi turnir na zemlji nakon dugo vremena tako da sam jako zadovoljan svojim nastupom. Osjećaj je svakako nevjerojatan", rekao je Alcaraz. Kao i prije dvije godine protiv Ramos-Vinolasa, mladi Španjolac je pokazao zrelost iznad svojih godina. Nije dozvolio da ga slomije pritisak u ključnim trenucima meča, već je iskoristio svoju moć, udarce i izlaske na mrežu kako bi završio posao.

"“Mislim da je ovo moja igra. Ta raznolikost, to je bio ključ. Znao sam kako Diego igra i ovaj meč je meni bio izuzetno važan", zaključio je mladi Španjolac. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close