Protiv Ruuda u finalu

Alcaraz ne posustaje

"Pun sam emocija. Ovo je nešto o čemu sanjaš kad si dijete. Stvarno je lijepo biti u finalu ovdje, volim igrati u Miamiju. Publika je nevjerojatna. Prići ću finalu kao prvom kolu, pokušat ću primiriti živce. Uživat ću, bit će sjajno", kaže Alcaraz.
Sport / Ostali sportovi | 02. 04. 2022. u 10:41 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Carlos Alcaraz ne posustaje i vrlo je blizu prvog velikog rezultata u karijeri. Naslova na turniru iz Masters serije u Miamiju. U finalu je a tamo ga čega Casper Ruud. Uspije li pobijediti i u finalu, Alcaraz se će postati treći najmlađi osvajač turnira ove kategorije, iza Michaela Changa (1990., Toronto) i Rafaela Nadala (2005., Monte Carlo). Osim toga, drugi je najmlađi finalist u povijesti Miamija, samo iza sunarodnjaka Nadala koji je 2005. izgubio od Rogera Federera.

U polufinalu je Alcaraz savladao branitelja naslova Huberta Hurkacza sa 7-6 (5), 7-6 (2) u meču koji je opet otišao preko dva sata, ne previše, pet minuta. Hurkacz je spasio dvije break lopte u prvom setu, jednu u drugom, Alcaraz jednu u prvom, dvije u drugom. Poljak je prijetio na 4-3, Španjolac je imao svoje šanse na 5-5, na kraju je Alcaraz kada je trebalo prelomio set. Hurkacz je imao dvije prilike da se vrati u meč, dvije prilike kod 5-5 na servis Alcaraza, međutim niti jednu nije iskoristio i Alcaraz je to kaznio u tie breaku.

"Pun sam emocija. Ovo je nešto o čemu sanjaš kad si dijete. Stvarno je lijepo biti u finalu ovdje, volim igrati u Miamiju. Publika je nevjerojatna. Prići ću finalu kao prvom kolu, pokušat ću primiriti živce. Uživat ću, bit će sjajno", poručio je Alcaraz.

Baš kao i Alcaraz, Norvežanin Casper Ruud je napravio veliki posao, možda je i najveći rezultat jer je do sada uzeo sedam naslova na turnirima iz serije 250. Protiv Argentinca Cerundoloa je Norvežanin napravio break za 6:4, kasnije za 3:1 u ranoj fazi drugog seta.

"Nisam očekivao da će moje prvo finale na turnirima iz Masters serije biti baš na tvrdoj podlozi u Miamiju. Sjajan je osjećaj i uživam u gradu i turniru, iako su uvjeti u polufinalu barem što se tiče vremena bili dosta teški.Počeo sam malo klimavo, uspio sam se izvući i podići svoju razinu igre kada je najviše trebalo" zaključio je Ruud.

Kopirati
Drag cursor here to close