Čeka od Cincinnatija

Alcaraz opet bez finala

Nakon Australian Opena, Carlos Alcaraz je otišao u Južnu Ameriku, tamo je trebao nešto napraviti, međutim već u Buenos Airesu je zapeo u polufinalu.
Sport / Ostali sportovi | 18. 02. 2024. u 10:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osvojio je Wimbledon nakon čega je stao. Bez naslova do kraja godine. Posljednje finale je igrao u Cincinnatiju. Promijenio je trenera, ali se to nije osjetilo na terenu.

Nakon Australian Opena, Carlos Alcaraz je otišao u Južnu Ameriku, tamo je trebao nešto napraviti, međutim već u Buenos Airesu je zapeo u polufinalu. Bolji je nakon sat i 55 minuta igre s rezultatom 7-6(2) 6-3 bio Čileanac Nicolas Jarry. Samo je na početku drugog seta Alcaraz zaprijetio, uspio je uzeti servis Čileancu, ali sve je to trajalo poprilično kratko. Jarry se vratio, pa je novim breakom za 5-3 trasirao put sebi u finale. Imao je u tom devetom gemu Alcaraz dvije break lopte, ali je sve ostalo na tome.

"Ovo je težak poraz. Imam mnogo stvari koje moram popraviti. Razina mog tenisa mora ići prema gore. Igrao sam dobro, ali daleko je to od mog najboljeg tenisa. Fizički sam se osjećao dobro i to je važno, i mislim da ću radom biti sve bolji. Pozitivna stvar je što vidim da imam puno toga za poboljšati. Naučio sam da moram bolje čitati utakmice, biti najbolji u presudnim trenucima. Toga je nedostajalo u ovom meču", rekao je Alcaraz.

Jarryju će se za svom četvrti pojedinačni ATP naslov boriti protiv domaćeg tenisača Facunda Díaza Acoste koji je u drugom polufinalnom meču pobijedio Argentinca Federica Coriju.

Kopirati
Drag cursor here to close