Za kraj prošle i početak nove sezone

Alcaraz bolji od Đokovića u Rijadu

"Zaista je impresivno što je već postigao. Pritom je skroman, vrijedan i ozbiljan. Drago mi je što sam dio ove ere, vjerujem da još mogu pokazati, ne odustajem", rekao je Novak Đoković nakon meča.
Sport / Ostali sportovi | 28. 12. 2023. u 01:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Teško je reći je li ovo bio okršaj za kraj ove godine ili najava početka naredne. Ono što jeste bilo sigurno, meč između Novaka Đokovića i Carlosa Alcaraza je bio sve samo ne neka ekshibicija, neki revijalni duel.

Igralo se u visokom ritmu i očito je da su obojica nastojala pod svaku cijenu pobijediti. Na kraju je slavio Alcaraz 6-4, 4-6, 4-6, nakon skoro dva sata igre pred nekih 40.000 gledatelja u Rijadu. Novak je dobio prvi set iako je Alcaraz bolje krenuo.

Za razliku od prvog seta u drugom je Alcaraz prednost ranog breaka sačuvao do kraja seta, pa se igrao treći. Imao je opet Alcaraz veliku prednost 3-1, ali je Novak uzvratio. Na kraju je ipak presudio break Alcaraza u devetom gemu za 5-4.

Video: Đoković - Alcaraz 

'Mislim da je jako dobro što imamo još jedno veliko rivalstvo u tenisu. Alcaraz je najmlađi broj 1 u povijesti našeg sporta. Ima samo 20 godina, ali već je osvojio Grand Slamove i velike naslove. Zaista je impresivno što je već postigao. Pritom je skroman, vrijedan i ozbiljan. Drago mi je što sam dio ove ere, vjerujem da još mogu pokazati, ne odustajem", rekao je Novak Đoković nakon meča.

Kopirati
Drag cursor here to close