Već treći naslov ove godine

Alcaraz obranio naslov pobjednika

"Osjetiti ovu energiju i podići trofej u Barceloni na domaćem terenu, pred prijateljima, članovima obitelji, to je nešto posebno", rekao je nakon meča Alcaraz
Sport / Ostali sportovi | 24. 04. 2023. u 09:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Carlos Alcaraz nije igrao na Mastersu u Monte Carlu, ali se vratio na teren u Barceloni. Gdje je obranio naslov pobjednika. Drugi igrač svijeta je u finalu sa 6-3, 6-4 svladao petog, Grka Stefanosa Tsitsipasa. Za Alcaraza je ovo deveti ATP naslov u karijeri, već treći ove godine, dok je Tsitsipas ostao na devet osvojenih turnira iz 26 odigranih finala. Grku je ovo bio drugi finale ove godine i drgi poraz, u siječnju je izgubio u završnici Australian Opena od Novaka Đokovića.

"Osjećaj je nevjerojatan. Osjetiti ovu energiju i podići trofej u Barceloni na domaćem terenu, pred prijateljima, članovima obitelji, to je nešto posebno. Razgovarao sam sa članovima svog tima,
kako biti što više opušten. Morao sam biti fokusiran na teren, zaboraviti na greške koje sam pravio, ne misliti publiku koja je tu uz mene. Morao sam biti fokusiran na reket i teren", rekao je nakon meča Alcaraz koji je ove sezone na omjeru 23 pobjede 2 poraza.

Do sada je ove godine osvojio tri turnira, dva na zemljanoj podlozi, Buenos Aires i Barcelonu, te jedan na tvrdoj podlozi, Indian Wells.

Kopirati
Drag cursor here to close