Slavlje Ferrarija

Verstappen odustao, Sainz iskoristio svoju priliku

Carlos Sainz je upisao svoju treću pobjedu u karijeri, 86. put u povijesti Ferrari je imao bolide na prvom i drugom mjestu.
Sport / Ostali sportovi | 24. 03. 2024. u 10:32 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iznenađenje na VN Australije. Max Verstappen nije pobijedio, Max Verstappen nije osvojio niti jedan bod. Nakon dvije godine Nizozemac je odustao. Tko je to mogao očekivati u periodu nevjerojatne dominacije vozača Red Bulla. Posljednji put je odustao upravo na ovoj stazi u Melbourneu. Nakon devet utrka smo napokon dobili drugog pobjednika. Baš kao i Singapuru prošle godine, kada slavio je Carlos Sanz.

Start utrke je bio normalan. Međutim, nakon jednog kruga Max je javio ljudima na pit wallu da imam problema s bolidom. Sainz je to iskoristio u drugom krugu. Dva poslije je Max odustao. Kvar na zadnjim kočnicama je bio veliki, morali su se koristiti i aparati za gašenje požara.

Španjolac koji se vratio u bolid Ferrarija se odvojio na solidnih osam sekundi prednosti ispred drugog Norrisa koji je nakon prvih boksova izgubio dvije pozicije u odnosu na Leclerca i Piastrija jer je ušao pet krugova kasnije. Prve ulaske u boks smo imali između 10. i 15. kruga, ali se situacija nije previše mijenjala. Prvi sljedeći koji je morao odustati je bio Lewis Hamilton također zbog kvara na bolidu.

Nakon polovine utrke Sainz je vodio ispred Leclerca, Piastrija, dok su TOP društvo zatvarali Norris i Alonso. Većim dijelom utrke bolidi Ferrarija su kao u stara vremena kontrolirali situaciju. Nakon novih ulazaka u boks, Sainz je vodio, dok su iza njegovih leđa bili McLareni, Norrisa i Piastrija. Perez je pokušavao, trudio se, ali nije mogao.

Oscar Piastri je u 39. krugu napravio grešku, gume su bile potrošene, pa je nakon izlaska iz boksa pao na petu poziciju, dok je Norris završio iza Leclerca. Što je ustvari i bio poredak na kraju. Sainz je na tvrdim gumama priču doveo do kraja bez problema. Na kraju je utrka završena pod sigurnosnim automobilom nakon što je Russell u posljednjem krugu razbio svoj Mercedes. Napravio je grešku u šestom zavoju, nije izgledalo nimalo ugodno. 

Jedan od dva McLarena je završio postolju, onaj Lando Norrisa. Alonso je na kraju šesti, Stroll sedmi, dok je odličan posao napravio Yuki Tsunoda na osmom mjestu. Bodove su osvojila i dva bolida Haasa. Nico Hülkenberg kao deveti i Kevin Magnussen deseti. Iako je Albon učinio sve da bi se našao među osvajačima bodova.

Carlos Sainz je upisao svoju treću pobjedu u karijeri, 86. put u povijesti Ferrari je imao bolide na prvom i drugom mjestu. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close