Na stazi dominiraju u ekipi "kuha"

VIDEO I Tata Verstappen tjera Hornera iz Red Bulla

"Red Bull kao ekipa riskira da se raspadne. Ne možemo nastaviti ovako. Eksplodirat će. Christian Horner igra žrtvu, a on je uzrok problema", kaže Jos Verstappen.
Sport / Ostali sportovi | 04. 03. 2024. u 14:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na stazi sve izgleda idealno. Red Bull je nepobjediv, prebrz za ostale. Posljednjih godinu dvije dana je tako. Međutim, unutar ekipe stvari se kompliciraju, već se polako stvaraju tabori. Na jednoj su oni koji podržavaju šefa Hornera, drugi su protiv njega.

Oslobođen optužbi

Stvari se po Christiana Hornera počele komplicirati kada je optužen za neprimjereno, agresivno i manipulativno ponašanje od strane jedne uposlenice. Ekipa je provela istragu koja je trajala određeno vrijeme (osam tjedana), ali je šef oslobođen optužbi.

"Uvjereni smo da je istraga bila poštena, rigorozna i nepristrana", izvijestio je glasnogovornik Red Bulla, uz iskaz da će Horner zadržati ulogu voditelja i izvršnog direktora Red Bulla. Međutim, priči tu nije kraj.

Stigli novi dokumenti u javnost 

Vrlo brzo se nastavila. Na adrese skoro njih 150 stigao je mail anonimnog pošiljatelja s poveznicom na Google Drive datoteku koja je sadržavala inkriminirajuće materijale po Hornera.

"Zanimat će vas što se ovdje nalazi", bila je jedina poruka u e-mailu.

Radi se o WhatsApp porukama, video-isječcima i fotografijama koje ukazuju na to da je bilo "nešto" između uposlenice i šefa. Iako je ime još skriveno u javnosti, nezvanične informacije govore o tome kako se radi o asistentici gospodina Hornera.

Video: Problemi u Red Bullu 

Naravno, nije isključeno kako se netko iz ovog ili onog razloga možda želi osvetiti Horneru, međutim, pomenuti dokumenti su stigli i do supruge Geri Halliwell, koja se udala za prvog čovjeka Red Bulla 2015.

Supruga ne razgovara s Christianom 

Daily Mail prenosi da je bivša "spajsica", nakon što je u četvrtak privatnim avionom sletjela u Bahrein, "u potpunosti poludjela" kada je otkrila da su se Hornerove poruke raširile po svim društvenim mrežama. Ona se odbijala naći s Hornerom sve dok ju obitelj nije natjerala na to.

U Bahreinu su ih dočekale kamere, supružnici su se držali za ruke, ali Geri jednostavno ne može podnijeti to što je njihova obiteljska drama izašla na vidjelo. S druge strane, Horner pokušava smanjiti dramu pretvarajući se da se ništa ne događa.

Dan nakon utrke u Bahreinu kroz koju je dominirao svjetski prvak Max Verstappen, oglasio se i tata Jos koji je čini "izabrao" stranu.

Jos bi potjerao Hornera 

"Postoji napetost u ekipi s njim na čelu. Red Bull kao ekipa riskira da se raspadne. Ne možemo nastaviti ovako. Eksplodirat će. Christian Horner igra žrtvu, a on je uzrok problema. Jesam li ja dao informacije medijima? Ne, zašto bih to napravio. Max ima ugovor s Red Bullom do 2028., odlično radi i ovdje se osjeća kao kod kuće. To me uopće ne zanima."

Video: Problemi u Red Bullu 

Horner je uvjeren da Jos Verstappen stoji iza curenja informacija. Navodno je Verstappen stariji rekao svojim prijateljima da bi "njegov sin mogao zbog svega otići iz Red Bulla" te da mu je jedan od potencijalnih destinacija Mercedes. Ulje na vatru dodala je i nedavna fotografija Josa Verstappena s čelnim čovjekom njemačkog tima Totom Wolffom.

Dvije strane

Vlasništvo tvrtke je podijeljeno, 51 % u vlasništvu obitelji Yoovidhya i 49 % u vlasništvu Red Bulla u Austriji, pod vodstvom Marka Mateschitza, sina suosnivača Dietricha Mateschitza, koji je preminuo u listopadu 2022. Marko i Christian nisu u najboljim odnosima još od prošle godine i već tada su se formirale dvije strane. Na jednoj su Chaleo Yoovidhya koji podržava Hornera, na drugoj tata Verstappen i Mark Mateschitz. Koja će pobjediti, pokazat će naredni period. 

Kopirati
Drag cursor here to close