Nage no Kata i Katame no Kata

Nadolazeći spektakl: 1. Državno Kata prvenstvo BiH u organizaciji JK Neretva

Mostar je također domaćin i prvog EJU dječjeg kata festivala gdje će najmlađi članove iz JK Neretva pokazati svoje umijeće odabranih tehnika.
Sport / Ostali sportovi | 23. 11. 2023. u 19:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uzbudljivi trenuci očekuju ljubitelje borilačkih vještina jer se bliži 1. državno Kata prvenstvo Bosne i Hercegovine, koje će biti organizirano od strane Judo kluba Neretva. Spremite se za nezaboravne trenutke tehnika koje će zasjati na sportskom nebu.

Datum održavanja ovog značajnog natjecanja je 9. prosinca 2023., a mjesto radnje je sportska dvorana Bijeli Brijeg. Dvorana će biti poprište strastvenih nadmetanja u dvije kate (Nage no Kata i Katame no Kata), gdje će se natjecatelji iz cijele zemlje boriti za titulu najboljeg u Kati.

Pravo nastupa imaju svi uzrasti, djeca do13 godina pa sve do uzrasta seniora, a posebnu čast imaju što će po prvi puti nastupiti i osobe s posebnim potrebama.

Mostar je također domaćin i prvog EJU dječjeg kata festivala gdje će najmlađi članove iz JK Neretva pokazati svoje umijeće odabranih tehnika.

Natjecanja u katama su vrlo dobar način učenja juda, ali i vrlo dobra opcija za one judaše koji su završili svoju aktivnu shiai karijeru, bilo da su žene ili muškarci i međusobno se miješaju samo na temelju svog tehničkog znanja i sposobnosti, bez obzira na spol."

Prije samog prvenstva, 8. prosinca 2023., održat će se Kata Seminar u dvorani JK Neretva. Ovaj seminar predstavlja odličnu priliku za sudionike da usavrše svoje tehnike i način rada obje kate, podijele iskustva i pripreme se za izazove koji ih očekuju na natjecanju.

JK Neretva se potvrdio kao domaćin ovog izuzetnog događaja, stvarajući okruženje gdje se ljubitelji juda mogu okupiti, bodriti svoje favorite i uživati u vrhunskim sportskim trenucima.

Svi ljubitelji borilačkih vještina i sportskog duha neka označe ove datume u kalendaru jer se 1. državno Kata prvenstvo BiH sprema pružiti nezaboravan doživljaj judo tehnika i sportskog zajedništva.

Kopirati
Drag cursor here to close