Katame-no-kata

Mostarci prvi put nastupili na Svjetskom prvenstvu u judo Katama u Emiratima

Sport / Ostali sportovi | 02. 11. 2023. u 12:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Svjetskom prvenstvu u Katama održanom 29.10.2023. u Abu Dhabiju, Ujedinjeni Arapski Emirati, prvi put u svojoj karijeri nastupili su natjecatelji Judo Klub "Neretva" Mostar, BiH, Dragan-Paol Senkić i Srđan Ajvaz u Katame no Kati.

"Nakon odlično odrađene Kate čekale su se ocjene, a za ulazak u finale bilo je potrebno 360,0 bodova.

Na kraju bodovanja dobili su 320,5 bodova što je u konačnici značilo 9.mjesto na svijetu.

S obzirom na to da je konkurencija bila veoma dobra i da je ovo prvi nastup za BH judo ikad na Svjetskom kata prvenstvu, ovim je probijen led te samo još jedna motivacija više za bolji rad i napredak u ovoj disciplini. Kate se inače mogu raditi u muškom, ženskom ili muško-ženskom paru.

Na Svjetskom prvenstvu prvo mjesto osvojile su reprezentativke Slovenije (Kojc Kira i Kojc Kora) sa 383,0 bodova, drugo mjesto osvojio je Japanski par (Mikami Sora i Nakamura Shion) sa 382,0 boda, dok su treće mjesto osvojile drugi par reprezentativki Slovenije (Vilfan Živa i Jaklić Tina) sa 376,0 bodova.

Reprezentativci BiH nezadovoljni su postignutim jer smatraju da su mogli još bolje, ali su i jako motivirani za neki sljedeći nastup. Uočili su dosta grešaka na kojima treba poraditi te im je sljedeći cilj posjetiti još kata seminara i pripremati se za sljedeće Europsko prvenstvo i Europske kata kupove. Ovom prilikom čestitamo im na hrabrosti, povijesnom predstavljanju BiH i izvedenoj kati", priopćio je mostarski klub.

Kopirati
Drag cursor here to close