Judaši mostarske Neretve

Jozeljić i Demirović briljirali na prvenstvu BiH

Mostarska Neretva je sa samo dva natjecatelja (juniora) imala isti broj bodova kao i trećeplasirana JK Bosna sa četiri juniora, ali pehar za najuspješniju treću ekipu juniora BiH pripala je ipak Bosni, jer su imali i jedno 7.mjesto.
Sport / Ostali sportovi | 01. 05. 2023. u 08:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda judaši mostarske Neretve nastupili su na državnom prvenstvu BiH za juniore u Zvorniku. Nakon velikog uspjeha u sambo sportu, trener Ćeško također niže uspjehe i u judo sportu. Drugu godinu za redom JK Neretva ima najboljeg juniora BiH, a ove godine mostarski klub je ostvario sjajan rezultat i najbolji rezultat u muškoj konkurenciji sa klupskim finalom na prvenstvu države. Sa samo dva natjecatelja trener Ćeško imao je najbolji rezultat osvojivši titulu prvaka i viceprvaka u juniorskoj konkurenciji.

Mostarska Neretva je sa samo dva natjecatelja (juniora) imala isti broj bodova kao i trećeplasirana JK Bosna sa četiri juniora, ali pehar za najuspješniju treću ekipu juniora BiH pripala je ipak Bosni, jer su imali i jedno 7.mjesto.

U svakom slučaju JK Neretva kao mali klub svake godine se istakne sa dobrim rezultatima iako nije ni blizu uvjeta i financijskih sredstava kakve imaju ostali judo klubovi u BiH. 

Podsjetimo kako je prošle godine Domagoj Jozeljić u konkurenciji juniora (prva godina) bio prvak BiH i jedini član iz Mostara sa tom titulom, te za 2022.godinu proglašen najuspješnijim juniorom grada Mostara i najuspješnijim juniorom grada Širokog Brijega.

Ove godine,  na održanom juniorskom prvenstvu BiH u Zvorniku mostarska Neretva se može pohvaliti i drugom krunom, povijesnim rezultatom za klub, a to je klupsko finale. Jozeljić i Demirović do samog finala imali su po dvije sjajne pobjede koje su trajale ni manje od minute. Sve borbe završile su na najviše moguće bodove i tada se dogodilo prvo klupsko finale sa dva sjajna natjecatelja. Ove godine juniorski prvak BiH postao je Adnana Demirović, dok je titulu juniorskog viceprvaka BiH odnio Domagoj Jozeljić.

''Ovim sjajnim odličjima, mostarski galebovi plasirali su se na svjetsko (Portugal), europsko (Nizozemska) i balkansko (BiH) prvenstvo.  Veoma sam zadovoljan postignutim rezultatom, jer sam na prvenstvo države poveo samo dva natjecatelja i ostvario najbolji mogući rezultat. Malo tko se u BiH trenutno može pohvaliti ovim uspjehom, iako je na samom prvenstvu u svim kategorijama konkurencija zaista bila jaka. To me jako i raduje, jer je sve više kvalitetnih natjecatelja koji mogu konkurirati i van granica BiH, a neki već i jesu. Ovom prilikom želim čestitati mojim članovima na izvrsno odrađenom zadatku koji smo odavno zacrtali'', istaknuo je trener mostarske Neretve, Majo Ćeško.

Kopirati
Drag cursor here to close