Odličnih 45 minuta

Zrinjski razbija Široki: Bilbija dvaput pogađao, Ramić poklonio gol Ćavaru

U zaostaloj utakmici 6. kola snage su odmjerili HŠK Zrinjski i NK Široki Brijeg, a kako stvari stoje domaćin će doći do novih bodova.
Sport / Nogomet | 22. 11. 2023. u 18:16 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon prvih 45 minuta Zrinjski vodi s uvjerljivih 3:1 protiv Širokog Brijega i vrlo je blizu pobjede koja će ga vratiti na drugo mjesto Premijer lige.

U utakmici u koju su obje ekipe ušle oslabljene, i u kojoj je debitirao privremeni trener domaćih Mario Ivanković, Zrinjski je bio dominantan od prve sekunde i već nakon 15 minuta vodio je 2:0.

Za 1:0 pogodio je Josip Ćorluka glavom nakon centaršuta Marija Ćuže, a u 13. minuti nakon ubačaja svoj deveti gol u Premijer ligi postigao je Nemanja Bilbija.

Inače, već do pete minute Zrinjski je mogao postići barem tri gola. Jedan su i postigli, ali je pogodak Antonija Ivančića postignut zbog zaleđa.

Jednom je Široki spašavala greda, nakon udarca Ćuže, a drugi put vratar Tomislav Adolf Tomić.

Foto: Bljesak.info / Zrinjski krenuo silovito, Široki došao do zraka

Ipak, kada se činilo da Zrinjski sve kontrolira, Široki je smanjio.

Tarik Ramić napravio je veliku pogrešku, izgubio loptu kod svog šesnaesterca, a Marijan Ćavar je iskoristio poklon i pogodio mrežu svoje bivše momčadi.

Foto: Bljesak.info / Zrinjski krenuo silovito, Široki došao do zraka

Nešto malo kasnije Široki Brijeg je opet bio opasan, ali udarac Chinedua obrana Zrinjskog skrenula je u korner.

Foto: Bljesak.info / Zrinjski krenuo silovito, Široki došao do zraka

U 42. minuti Zrinjski je imao veliku priliku za 3:1. Ćuže je dobro prošao po lijevoj strani i ubacio u peterac, ali Tomić je u zadnji čas izbacio ispred Bilbije.

Ipak, pred sam kraj poluvremena Plemići dolaze do 3:1. Ćuže je sve napravio, promiješao cijelu obranu, ali njegov udarac brani Tomić no odbijenu loptu Bilbija posprema u mrežu.

Kopirati
Drag cursor here to close