Hercegovački derbi

Široki bez šestorice: "Hendikepirani smo, ali ne idemo s bijelom zastavom"

U srijedu u 18 sati odigrat će se zaostala utakmica 6. kola Premijer lige između domaćeg Zrinjskog i Širokog Brijega.
Sport / Nogomet | 21. 11. 2023. u 11:40 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmica se trebala igrati 4. rujna, a odgođena je na zahtjev iz HŠK Zrinjski zbog stomačne viroze. Šef stručnog stožera Marijan Budimir je biranim riječima pohvalno govorio o momčadi Zrinjskog, njegovoj kvaliteti i posljednjim uspjesima, naglasivši kako i oni imaju svojih mana i nedostataka koje će njegova momčad pokušati iskoristiti.

"Žao mi je što nismo igrali u rujnu, iz dva razloga, jer smo bili smo u jako dobroj formi i bili smo kompletni. Kada smo bili kompletni zauzimali smo pozicije u samome vrhu. Nama je svaki igrač bitan i nemamo toliko široki kadar kao naš suparnik. Nažalost, ovaj put smo hendikepirani neigranjem nekolicine igrača“, kazao je Budimir, a prenosi službena stranica Širokog Brijega.

Budimir kaže kako, unatoč svemu, ne želi kukati i tražiti alibije pred veliki hercegovački derbi.

"Imamo svoje adute, ne idemo s bijelom zastavom u Mostar. Idemo odigrati dobru, mušku utakmicu i vjerujem kako ćemo na kraju izaći s pozitivnim ishodom“, naglasio je trener Širokog Brijega.

Vratar Tomislav Adolf Tomić istaknuo je kako ne pravi razlike u utakmicama bez obzira tko se nalazi sa suprotne strane.

"Za mene nema razlike između toga igramo li protiv Zrinjskog ili neke druge momčadi. Pristup i motiv su uvijek isti – želim pobijediti. Mi smo mlada momčad koja, kada je maksimalno fokusirana na utakmicu, može pobijediti svakog protivnika. Upravo s takvim stavom idemo u Mostar. Nadam se najboljem ishodu, a to su svakako tri boda“, rekao je Tomić.

U kadru Plavo-bijelih za gostovanje u Mostaru neće biti ozlijeđenih Vrcića, Bagarića, Benića i Kpana, te suspendiranih Muse i Lukića.

Utakmicu će izravno prenositi Arena Sport TV.

Kopirati
Drag cursor here to close