Uoči derbija

Ivanković: Pola ekipe je van kadra, ali to nije razlog za kukanje

"Probat ćemo naći njihove loše strane kojih je malo i pokušati doći do tri boda", naglasio je Ivanković.
Sport / Nogomet | 21. 11. 2023. u 13:09 B.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mario Ivanković novi je predvodnik stručnog stožera HŠK Zrinjski, a već na samom startu njega i njegov tim očekuje težak zadatak – Hercegovački derbi protiv Širokog Brijega u srijedu od 18 sati.

"Iskreno imao sam neke naznake kada je došlo do Krunine smjene da ću doći u taj novi stožer kao pomoćnik, no slijed događanja je bio takav da nas je dočekala ova vijest na sastanku gdje ću ja biti predvodnik novog stožera prvenstveno za ovu utakmicu dok se ne nađe neko trajno rješenje naravno sa mogućnosti da nam se otvore vrata da mi ostanemo tu", kazao je Ivanković na konferenciji za medije uoči utakmice.

"Prvenstveno daj Bože radi nas i radi kluba jer ako mi tu ostanemo to znači da smo napravili dobre rezultate, ali vidjet ćemo što će biti odmah sutra. Kratko vrijeme da se nešto promijeni, odradili smo dva treninga, spremni smo za utakmicu", istaknuo je.

Kako je kazao, protivnika je skautirao sa stručnim stožerom i o njima ima samo riječi hvale.

"Najmlađa su ekipa u ligi i to je dokaz da su motivirani, fizički su bezprijekorni, ekipa koja prima malo golova, koja voli igrati, koja je opasna iz tranzicije. Probat ćemo naći njihove loše strane kojih je malo i pokušati doći do tri boda", naglasio je Ivanković.

Podsjetimo, HŠK Zrinjski je posljednju prvenstvenu utakmicu odigrao protiv gradskog rivala koji im je nanio veliki poraz od 3:0 na domaćem terenu.

"Svaki poraz ostavi traga na psihološkom stanju momčadi, ali i sva druga događanja. Jednostavno došlo je do nagomilavanja problema. Više me zamaraju problemi što se tiče igračkog kadra jer praktički naša najbolja tri igrača u zadnjoj liniji ne igraju, imamo probleme sa žutim kartonima Bradarić i Kiš, praktički pola ekipe je van kadra, ali nije to nikakav razlog za tugovanje i kukanje. Imamo spremnih igrača, željnih i voljnih. Na kraju krajeva svatko se bori za sebe i ako je tebi dobro bit će dobro i klubu", kazao je Ivanković.

"Barišića također nema dugo, Slobo je odradio trening ali će biti na klupi i Tičinović. Naše je da se prilagodimo i da dođemo do pozitivnog rezultata", zaključio je.

Kopirati
Drag cursor here to close