Prvi protiv drugog

Zrinjski protiv Tuzle ima meč loptu za naslov

U ovom kolu sastaju se prvi Zrinjski i drugoplasirana Tuzla. Zrinjski traži 14. uzastopnu pobjedu, ali i pobjedu kojom bi praktično riješio pitanje pobjednika.
Sport / Nogomet | 31. 03. 2022. u 19:45 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Momčad Sergeja Jakirovića u ovo 24. kolo ulazi s ogromnih 16 bodova razlike ispred Tuzla Cityja. U igri je još 30 bodova u 10 preostalih kola i u teoriji Tuzla to može prestići.

No, to je prilično "nategnuta" teorija. Ne samo zbog toga što bi to značilo da bi Tuzla morala dobiti sve ostale utakmice, nego najviše zbog toga što ovaj Zrinjski izgleda doslovno neranjiv.

Zadnji poraz doživjeli su u rujnu prošle godine, od toga su nanizali 13 pobjeda, porušili bezbroj rekorda, a mogli bi i još koji.

Uostalom, Sarajevo koje je prošle godine ispustilo veliku prednost i izgubilo titulu imalo je nakon 23 kola čak 11 bodova manje, a ne treba ni govoriti da nitko od početka Premijer lige nije imao 60 bodova nakon 23 odigrana kola. Usporedbe radi, Borac je lani titulu osvojio s ukupno 67 bodova. 

Video: Tuzla jedina neporažena napustila Mostar

Sve to samo potvrđuje tvrdnju da će Zrinjski osvojiti naslov prije ili kasnije, a pošto u idućem kolu dočekuje prvog pratitelja Tuzla City i to u ovakvoj formi, što je na svojoj koži osjetila i zagrebačka Lokomotiva, može se reći da Plemići za vikend imaju prvu od nekoliko meč lopti.

"Probat ćemo matematički osigurati naslov. Ovisit će dosta toga i od ostalih rezultata, četiri pobjede bi bile dovoljne za matematiku, ali iduće kolo je Tuzla City na našem terenu i praktično prva meč lopta", rekao je nedavno trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

Utakmica između Zrinjskog i Tuzla Cityja igra se u subotu u 17 sati uz prijenos na Arena Sport TV.

NS BiH / Raspored 24. kola

 

Kopirati
Drag cursor here to close