Plemići za povijest

Zrinjski do rekorda: Hat-trick Bilbije za 13. uzastopnu pobjedu!

Zrinjski je u prvoj utakmici 23. kola lagano i uvjerljivo s 4:0 svladao Radnik iz Bijeljine i tako došao do 13. uzastopne premijerligaške pobjede.
Sport / Nogomet | 19. 03. 2022. u 20:53 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Željezničar više nije rekorder kada su u pitanju uzastopne pobjede u Premijer ligi. To je sada Zrinjski koji ima više nego impresivan niz od 13 uzastopnih pobjeda.

Momčad Sergeja Jakirovića svoj impresivni niz nastavila je i u prvom kolu trećeg kruga prvenstva. Plemići su drugi put u petnaest dana deklasirali Radnik iz Bijeljine (4:0) i sada su sami na vrhu liste rekorda.

Njihov niz od 13 pobjeda u nizu traje od rujna prošle godine, a zanimljivo da je počeo nakon poraza u Bijeljini, jedinog u ovoj sezoni. Stoga je nekako i simbolično da je rekord srušen protiv Radnika.

Bljesak.info / Mario Tičinović postiže drugi gol Zrinjskog

Za razliku od one utakmice prije 15 dana Radnik je ovaj put nešto duže izdržao, no već do poluvremena primio je tri gola. 

Zrinjski je vodeći zgoditak postigao dok je imao igrača više, jer je Ante Živković izašao zbog ozljede, a Sadik Škrijelj još nije ušao. Ivan Bašić poslao je dugu loptu za Kerima Memiju, a ovaj oštru za Bilbiju koji postiže 22. pogodak u sezoni, i 13. uzastopnu utakmicu u kojoj je zabio gol.

U 36. minuti Bilbija je bio asistent, a strijelac za 2:0 bio je Mario Tičinović. Najbolji igrač i strijelac Premijer lige, možda i svih vremena u ovoj ligi, postigao je treći gol krajem poluvremena. Memija je opet bio asistent, a Bilbija pogađa za velikih 3:0.

Bljesak.info / Kerim Memija

Svoju veliku večer Bilbija je okrunio u drugom poluvremenu postigavši i četvrti gol Zrinjskog, svoj treći na utakmici. Time je Bilbija postigao najbolji učinak jednog golgetera u povijesti Premijer lige, budući da nitko dosad nije postigao 24 gola u jednoj sezoni.

Debitirao Dejan Trajkovski

U 65. minuti utakmice trener Zrinjskog Sergej Jakirović napravio je trostruku zamjenu, a jedan od onih koji je ušao bio je Dejan Trajkovski, koji je tako debitirao za Zrinjski u ovoj sezoni. Bivši igrač Twentea došao je u Mostar početkom veljače, a zadnji angažman imao je u Spartaku iz Trnave. 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kopirati
Drag cursor here to close