Povijesni nastup Plemića

Zrinjski je u Europi zaradio više od osam milijuna KM

HŠK Zrinjski je nakon nastupa u grupnoj fazi Konferencijske lige postao bogatiji za 4,3 milijuna eura, što je rekordan iznos kada je u pitanju bh. klupski nogomet.
Sport / Nogomet | 15. 12. 2023. u 15:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Zrinjskog u četvrtak su senzacionalnim remijem protiv Aston Vile (1-1) završili ovogodišnje sudjelovanje u Europi.

Osvojena su tako ukupno četiri boda u povijesnom nastupu u Ligi konferencija.

Mostarski tim je postao prvi bh. klub koji je zaigrao grupnu fazu nekog europskog natjecanja. Pobjedom protiv Alkmaara (4-3) i remijem protiv Aston Vile (1-1) i više nego dostojno su prezentirali svoj klub, grad i državu.

Osim što je pokazao da se u BiH igra dobar nogomet, Zrinjski je sjajno prošao i u financijskom smislu. Od ovogodišnjeg nastupa u Europi zaradio je za bh. uvjete ogromne novce.

Računajući sve, kvalifikacije za Ligu prvaka, te Ligu Europu, te grupnu fazu Lige konferencija Zrinjski je postao bogatiji za 4,3 milijuna eura, što je rekordan iznos kada je u pitanju bh. klupski nogomet.

Sinoćnji bod protiv tima iz Birminghama im je u klupsku blagajnu donio 166.000 eura, a ona povijesna pobjeda nad Alkmaarom 500.000 eura.

Samo plasman u grupnu fazu je vrijedio 2,94 milijuna. Kada su uzmu nastupi u kvalifikacijama, desetogodišnji koeficijent dolazimo do brojke od preko četiri milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close